vlag Slovenië    vlag Slovenië    

vlag Slovenië

    
     InfoSlovenia.be
foto
Bezienswaardigheden
Slovenië is een land in midden europa die in 1991 onafhankelijk werd. Ondanks het land slechts een goeie 20 000km² groot is, zijn er tal van bezienswaardigheden. De mooiste stad Piran is aan de Adriatische kust gelegen.

Een blik op het Tartiniplein in Piran
Een blik op het Tartiniplein in Piran


Naast de prachtige pleinen & smalle straten vind je enkele interessante musea. De klokkentoren van de Georgiuskathedraal & het Tartiniplein zijn de mooiste bezienswaardigheden. Daarnaast zijn het meer van Bled & dat van Bohinj gelegen in het Triglav National Park heel populaire bestemmingen bij toeristen.
Tevens vind je in Slovenië veel Grotten. De meest bekende & toeristische zijn de grotten van Postojna. De grotten van Škocjanske zijn de mooiste. In 1986 riep UNESCO de grotten uit tot mondiaal cultureel erfgoed.

In het centrum van de hoofstad Ljubljana waar er veel jugendstilhuizen staan, stroomt de Ljubljanica. Het oude stadsgedeelte is de moeite waard om er door te wandelen.

France Prešeren de bekendste dichter van Slovenië
France Prešeren de bekendste dichter van Slovenië


Daarnaast vind je in de hoofdstad veel museums waarvan het nationaal museum één van de bekendste is. Tevens is het Kasteel van Ljubljana een niet te missen bezienswaardigheid. Tot slot vind je vele pleinen in de stad die iets meer dan 200 000 inwoners telt.

Voor wie van paarden houdt, is een bezoek aan de wereldberoemde stoeterij van Lipica de moeite waard. Al meer dan 4 eeuwen worden daar de sneeuwwitte lippizanerpaarden gefokt.
In Maribor de 2de grootste stad van Slovenië vind je in het centrum een plein met een Mariazuil erop die verwijst naar de pestepidemie van de 17de eeuw. De streek staat ook bekend om zijn vele wijnvelden. Ten Noorden van Slovenië bevinden zich de Julische Alpen waar in de winter vele toeristen gaan skiën voornamelijk in Kranjska Gora.Gerelateerde pagina's
Foto's Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden Kranjska Gora
Bezienswaardigheden Triglav National Park
Bezienswaardigheden Sloveens Adriatische Kust
Bezienswaardigheden Meer van Bled & Bohinj