vlag Sloveniė    vlag Sloveniė    

vlag Sloveniė

    
     InfoSlovenia.be
foto
Bezienswaardigheden
Andere
Lipica is een dorpje gelegen in het westen van Sloveniƫ aan de Italiaanse grens. Al meer dan 4 eeuwen worden hier de wereldberoemde Lippizaners gefokt. Doorheen het jaar worden rondleidingen gegeven door de stoeterij. Daarnaast worden er in het zomerseizoen rijvoorstellingen gegeven. Daarnaast kunnen de paardenliefhebbers rijlessen & dressuurcursussen volgen.

Hrastovlje is een klein dorpje gelegen in het zuidwesten van Sloveniƫ. De enigste maar belangrijke bezienswaardigheid is de kerk van Kerk van de Heilige Drievuldigheid.

Kerk van de Heilige Drievuldigheid
De kerk van de Heilige Drievuldigheid ligt middenin de natuur


Kostanjevica na Krki is gelegen op een eilandje op de rivier de Krka in het zuiden van SloveniĆ«. Het kleinste & oudste dorp van het land wordt door vele mensen ‘het VenetiĆ« van SloveniĆ«‘ genoemd. Op dit eilandje vind je een prachtige klooster. In het kloostercomplex kan je in prachtige schilderwerken van Sloveense Kunstenaars bewonderen. De kerk Sveti Miklavž in het centrum van dit stadje werd door Gorjup beschilderd met Fresco’s & is het bekijken waard.

Celje is een industriĆ«le –en culturele stad die ten oosten van het land ligt tussen de twee grote steden Ljubljana & Maribor. Deze stad werd in de tweede wereldoorlog zwaar beschadigd. Daarna ontwikkelde Celje zich tot een moderne industriestad.
Ondanks de 2de WO bezit Celje enkele prachtige gebouwen. In de DaniĆ«lskerk vind je prachtige beelden en kleurrijke fresco’s. Naast het oude stadscentrum , zijn het Kasteel van Celje & het museum van Celje twee interessante bezienswaardigheden. Voor een mooi uitzicht op de stad kan je terecht op de verdedigingstoren van het Kasteel.

Nova Gorica is een Sloveens–Italiaanse grensstad gelegen in het westen van SloveniĆ«. De meest in het oogspringende bezienswaardigheden zijn het Franciscanenklooster Kostjanevica & het kromberk kasteel waar je het regionaal museum vindt. Tevens vind je er een museum over Wereld Oorlog I.

Škofja Loka is een stad gelegen in het centrum van SloveniĆ«. In het Kasteel van Škofa Loka vind je een museum dat gaat over de geschiedenis, kunst, cultuur, volkenkunde & wetenschap van de stad. Vlakbij het kasteel bevindt zich de barokke nonnenkerk.
In de Sint-Jacobskerk staat onder andere een renaissance altaar van Sint Catherine vervaardigd in zwart marmer. Andere bezienswaardigheden zijn de Spitalkerk, Capuchins brug, het stadbeeld van Mark & verschillende huizen in een barokke bouwstijl.

Het Kasteel van Škofa Loka is gelegen in een boomrijke omgeving
Het Kasteel van Škofa Loka is gelegen in een boomrijke omgeving


Kamnik is een stad gelegen in het centrum van Sloveniƫ. De oude binnenstad bestaat uit typische smalle straatjes. In Mali grad vind je een Romaans Kapel. Andere bezienswaardigheden in het stadsgedeelte Stari grad zijn het museum van Sadnikar, het kasteel van Zaprice & het Franciscanenklooster.

Metlika is gelegen in het zuiden van SloveniĆ« vlakbij de Kroatische Grens. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn Bela Kraijna Museum & het Sloveens Brandweermuseum van Branko Božič.

Jeruzalem is een dorpje gelegen in het Noordoosten van Sloveniƫ. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de wijnvelden waar voornamelijk witte wijn wordt gewonnen & de pelgrims kerk.

Gerelateerde pagina's
Adressen Lipica