vlag SloveniŽ    vlag SloveniŽ    

vlag SloveniŽ

    
     InfoSlovenia.be
foto
Bezienswaardigheden
Meren
Bled
Het meer van Bled is het meest geliefde vakantieoord voor vele mensen in de Julische Alpen. Als je langs het meer van Bled staat heb je een prachtig uitzicht op de bergen, het kasteel van Bled & de Sint-Martinuskerk.
Het maria-eiland die zich in het meer bevindt, is de belangrijkste bezienswaardigheid. Via pletna-bootjes kan je een bezoekje brengen aan de kerk van Maria-Hemelvaart. De wensklok binnenin de kerk zou verliefde koppels geluk brengen.

Het Maria-eiland met in het midden de kerk van Maria-Hemelvaart
Het meer van Bled met in de verte een blik op het Maria-eiland

Het kasteel van Bled herbergt een museum waar je o.a. schilderijen & meubelen uit verschillende periodes terugvindt. Op het meer kan je uiteraard diverse watersporten beoefenen.
In de stad vind je naast winkeltjes, veel hotels, cafés & tavernes. Daarnaast zijn er tal van sportfaciliteiten zoals golf, tennis, fietsen, klimmen, paardrijden, . . .


Bohinj

Het meer van Bohinj die in het Triglav park ligt, is het grootste & mooiste meer van Sloveni√ę.
Het enige gebouw die langs de oever staat, is de Johannes Kerk die de moeite waard is om te bezoeken. Je kan er prachtige middeleeuwse fresco’s bewonderen.

Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk
Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk


In de buurt van het meer bevindt zich de mooiste waterval van het land, de Savica Waterval. Op de berg Vogel heb je een mooi & uitgebreid panorama van het meer.
In de zomer heb je tal van sport & watersportfaciliteiten in & rond het meer. In de winter kan je er op de vele bergen naar hartenlust ski√ęn & snowboarden.

Gerelateerde pagina's
Foto's Meer van Bled
Het Toeristische Bled
Bohinj Park Eco Hotel
Camping Bled
Hotel Savica