Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

De mooiste bezienswaardigheden van Slovenië


Bezienswaardigheden
Triglav Nationaal Park

Fauna & Flora, Bossen & Bergen om en rond het meer van Bohinj
Het Triglav National Park ligt in het Noordwesten van Slovenië is genoemd naar de hoogste berg van Slovenië de Mount Triglav. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Vintgar kloof met op het einde de waterval Šum die in het dorpje Spodnje Gorje ligt in de buurt van het meer van Bled. Iets verderop ligt het meer van Bohinj met in de buurt de Savica waterval & berg Vogel.
Aan de rand van dit Nationaal Park bevindt zich de wintersporthoofdstad van het land Kranjska Gora. Bovec voor zijn vele sportfaciliteiten & Trenta met de rivier Soca zijn andere belangrijke plaatsen binnen in het park.

Lees Meer Triglav Nationaal Park
Ljubljana

Drie Bruggen met op achtergrond Barokke Franciscuskerk & standbeel van France Prešeren

Ljubljana de hoofdstad van Slovenië ligt in het centrum van het land. In het historisch stadscentrum bevinden zich onder meer Prešerenplein met daarbijhorend stadbeeld van dichter France Prešeren. Vlakbij kan je de Drie Bruggen, die ontworpen zijn door Jože Plečnik, bewonderen.
Daarnaast zijn de Sint-Nikolaaskathedraal & Barokke Franciscuskerk mooie religieuze bezienswaardigheden. Bovenop de beboste bergheuvel vind je het Kasteel van Ljubljana waar je op de klokkentoren een prachtig zicht op de stad krijgt.
Uiteraard zijn er ook tal van musea in de stad waaronder het Nationaal Musea, Natuurhistorisch museum, het Plečnik huis & Sloveens Etnografisch musea enkele voorbeelden van zijn.

Lees Meer over Ljubljana
Maribor

De tweede grootste stad gelegen in het oosten van het land is Maribor . Het Glavni-plein met de mariazuil, het Kasteel van Maribor & de watertoren zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden.

Lees Meer over Maribor
Meer van Bled


Het meer van Bled met daarbijhorende eiland in het meer is ongetwijfeld een toeristisch vakantieoord. Langs de oevers van het meer liggen onder meer het Kasteel van Bled & de Sint-Martinuskerk.

Lees Meer over Meer van Bled
De Vintgar kloof

De Vintgar kloof is gelegen tussen twee verticale rotsheuvels Hom en Bort waar de rivier de Radovna stroomt. Het is gelegen in Spodnje Gorje enkele kilometers ten noordwesten van de stad Bled.

Lees Meer over Vintgar kloof
Meer van Bohinj


Het meer van Bohinj ligt in het Triglav park waar je onder meer een bezoekje kan brengen aan de Johannes Kerk. In de buurt van het meer bevinden zich de Savica waterval & berg Vogel.

Lees Meer over Meer van Bohinj
Koper

Een blik op het Preserenplein in Koper

Koper is de grootste stad aan de Sloveense Adriatische Zee. Het historisch centrum van de stad is het Titov plein waar je onder andere het Venetiaanse-gotische Pretorenpaleis & de Kathedraal van Maria-Hemelvaart kunt bewonderen.
Op het 2de bekendste plein van Capodistria, het Prešeren plein, zie je de 17de eeuwse Ponte fontein & de kerk van Sint-Bassa.

Lees Meer over Koper
Piran

Een blik op het Tartiniplein in Piran

Piran is de mooiste stad aan de Sloveense Adriatische kust. Naast de prachtige pleinen & smalle straten vind je enkele interessante musea. De klokkentoren van de Georgiuskathedraal & het Tartiniplein zijn de meest in het oogspringende bezienswaardigheden.

Lees Meer Piran
Portorož
De Sloveense Adriatische Kust is met zijn 46,6km lang iets korter dan de kustlijn in België. Portorož is de populairste toeristische badplaats van de Sloveense Riviera.

Lees Meer Portorož
Ptuj
Ptuj is de oudste stad van Slovenië gelegen aan de rivier de Drava in het Oosten van Slovenië. Deze stad is rijk aan archeologisch vondsten, heeft een Kasteel & enkele musea.

Lees Meer Ptuj
Grotten van Škocjan


In 1986 riep de Unesco deze 1,5km hoofdgrot van de grotten van Škocjan uit tot Wereld Natuur Erfgoed.

Lees Meer over de Grotten van Škocjan
Grotten van Postojna

Een blik op de grotten van postojna & het treintje
De grotten van Postojna liggen ten zuidwesten van Slovenië waar er 5 grote grottenkamers opengesteld werden voor het publiek. Naast de vele stalagmieten & stalactieten leeft er een zeldzame diersoort, de grottenolm.

Lees Meer over de Grotten van Postojna
Štanjel

Štanjel is een middeleeuws dorp in het Karstgebied ten zuidwesten van Slovenië in de buurt van de Italiaanse grens. Het historisch gedeelte van het dorp is terrasvormig gelegen tegen een heuveltop.

Lees Meer over Štanjel
Andere Plaatsen
Zie Kaartnavigatie OF

Zie Labels A-Z
Gerelateerde pagina's
Foto's Bezienswaardigheden
© Renzo Vanhoorelbeke