Booking.com
foto
vlag Sloveniė
vlag Sloveniė
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Top Bezienswaardigheden Sloveniƫ
Triglav Nationaal Park
Fauna & Flora, Bossen & Bergen om en rond het meer van Bohinj
Het Triglav National Park ligt in het Noordwesten van SloveniĆ« is genoemd naar de hoogste berg van SloveniĆ« de Mount Triglav. Belangrijke bezienswaardigheden zijn de Vintgar kloof met op het einde de waterval Šum die in het dorpje Spodnje Gorje ligt in de buurt van het meer van Bled. Iets verderop ligt het meer van Bohinj met in de buurt de Savica waterval & berg Vogel.
Aan de rand van dit Nationaal Park bevindt zich de wintersporthoofdstad van het land Kranjska Gora. Bovec voor zijn vele sportfaciliteiten & Trenta met de rivier Soca zijn andere belangrijke plaatsen binnen in het park.
Ljubljana
Drie Bruggen met op achtergrond Barokke Franciscuskerk & standbeel van France Prešeren
Ljubljana de hoofdstad van SloveniĆ« ligt in het centrum van het land. In het historisch stadscentrum bevinden zich onder meer Prešerenplein met daarbijhorend stadbeeld van dichter France Prešeren. Vlakbij kan je de Drie Bruggen, die ontworpen zijn door Jože Plečnik, bewonderen.
Daarnaast zijn de Sint-Nikolaaskathedraal & Barokke Franciscuskerk mooie religieuze bezienswaardigheden. Bovenop de beboste bergheuvel vind je het Kasteel van Ljubljana waar je op de klokkentoren een prachtig zicht op de stad krijgt.
Uiteraard zijn er ook tal van musea in de stad waaronder het Nationaal Musea, Natuurhistorisch museum, het Plečnik huis & Sloveens Etnografisch musea enkele voorbeelden van zijn.Sloveens Adriatische Kust
Een blik op het kustlijn van Sloveniƫ
De Sloveens Adriatische Kust is 46,6km lang. De grootste stad waar je onder meer het pretorenpaleis kunt bezoeken is Koper. De mooiste is ongetwijfeld Piran met de klokkentoren van de Georgiuskathedraal. Portorož is dan weer de grootste toeristische badplaats met veel hotels, winkels, uitgaansmogelijkheden & sportfaciliteiten. Andere plaatsen aan de kust zijn Izola, Ankaran, Strunjan, Lucija, Fiesa en Seca.
Piran
Een blik op het Tartiniplein in Piran
Piran is de mooiste stad aan de Sloveense Adriatische kust. Naast de prachtige pleinen & smalle straten vind je enkele interessante musea. De klokkentoren van de Georgiuskathedraal & het Tartiniplein zijn de meest in het oogspringende bezienswaardigheden.
Maribor

De tweede grootste stad gelegen in het oosten van het land is Maribor . Het Glavni-plein met de mariazuil, het Kasteel van Maribor & de watertoren zijn enkele belangrijke bezienswaardigheden.
Meer van Bled

Het meer van Bled met daarbijhorende eiland in het meer is ongetwijfeld een toeristisch vakantieoord. Langs de oevers van het meer liggen onder meer het Kasteel van Bled & de Sint-Martinuskerk.
Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj ligt in het Triglav park waar je onder meer een bezoekje kan brengen aan de Johannes Kerk. In de buurt van het meer bevinden zich de Savica waterval & berg Vogel.Grotten van Postojna
Een blik op de grotten van postojna & het treintje
De grotten van Postojna liggen ten zuidwesten van Sloveniƫ waar er 5 grote grottenkamers opengesteld werden voor het publiek. Naast de vele stalagmieten & stalactieten leeft er een zeldzame diersoort, de grottenolm.
Grotten van Škocjan

In 1986 riep de Unesco deze 1,5km hoofdgrot van de grotten van Škocjan uit tot Wereld Natuur Erfgoed.
Andere Plaatsen
Gerelateerde pagina's