Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

Bovec Slovenie, het walhalla voor watersport, outdoorsport en avontuur


Bovec, het watersportcentrum van Slovenië

Bovec ligt in het noordwesten van Slovenië vlakbij de grens met Italië aan de rand van het Triglav Nationaal Park. Het dorp, met 1539 inwoners in 2023, biedt vele faciliteiten voor liefhebbers van watersport, avontuur en outdoor. In de idyllische Soča vallei zie je onder meer het heldergroene water van de gelijknamige rivier, diepe kloven en schilderachtige watervallen.
Hieronder ontdek je enkele leuke attracties die je kan beleven in de wondermooie omgeving van dit dorp gelegen in de Julische Alpen.

foto van enkele kajakkers in Slovenië
Een blik op enkele kajakkers in Slovenië
Beleef veel fun in het langste Europees ziplinepark Canyon Učja

De durfallen en waaghalzen moeten ongetwijfeld het ziplinepark Canyon Učja bezoeken. Het park bestaat uit 4 kilometer ziplines verdeeld over 10 kabelbanen waarvan de lengte varieert tussen de 250 en 600 meter. Vanop een hoogte daal je met aan maximale snelheid van 60 km/h af terwijl je 200 meter boven de Canyon ravijn raast. Naast adrenaline ziplinen geniet je ongetwijfeld van de schoonheid van de ongerepte Učja vallei met panoramische uitzichten richting de Soča vallei waarbij je ook een glimp kunt opvangen van de Triglav berg, de hoogste van Slovenië. Voor aanvang van je rit krijg je alle benodigde informatie voor het ziplinen van de instructeur in de trainingspolygoon.
De ervaren en onervaren deelnemers van deze activiteit ontmoeten elkaar in Hotel Soča waar het Soča Rafting sportcentrum is gelegen.

Raften op de Soča rivier

In Bovec vind je een aantal bedrijven die wildwater rafting aanbieden. Op bepaalde plaatsen is de rivier vrij kalm waardoor ook gezinnen met kinderen boven de 10 jaar en onervaren rafters zich in een rubberen boot kunnen wagen. Maar er zijn ook zones van de rivier waar zelf de meest ervaren rafters een adrenalinestoot van zullen krijgen.
Raften is een van de populairste manieren om te genieten van deze wondermooie rivier, zowel voor de lokale bevolking als de toeristen. Soca Rafting en Bovec Rafting Team, beiden in Bovec, zijn twee hoog aangeschreven bedrijven die verschillende mogelijkheden aanbieden.

Kajakken en kanoën op en rond de Soča

Een andere coole watersport die je kan beleven is kajakken op en rond de mooie Soča rivier. Er zijn verschillende touroperators die kano -en kajakexcursies aanbieden. Afhankelijk van welk deel van de rivier je kiest, kan je rustig peddelen op een kalme rivier of voor iets meer uitdaging gaan. Dan is een kajak of kanotocht een absolute aanrader en een goeie manier om tijdens de warme zomerdagen wat afkoeling te vinden want nat worden, dat doe je sowieso.
Vanuit Bovec kan je stroomopwaarts, de stroomversnellingen opzoeken in de Julische Alpen of stroomafwaarts gaan naar Tolmin.

Ontdek de avontuurlijke watersport canyoning

Een vrij onbekende watersport in België en Nederland is ongetwijfeld canyoning. Bij canyoning maak je al lopend, zwemmend, klauterend, abseilend en glijdend een tocht door een rivierkloof. Zo zijn er enkele bedrijven in het dorp die de avontuurlijke watersport aanbieden. De tocht, bijgestaan door een ervaren gids, vindt plaats in de Sušec Canyon in het 10 kilometer verder gelegen dorp Srpenica.
De eerste maal is voor eigenlijk iedereen spannend, met of zonder hoogtevrees. Je krijgt uiteraard de benodigde uitleg van een ervaren begeleider. Daarna wordt de professionele uitrusting gegeven aan de deelnemers die bestaat uit helm, wetsuit, klimgordel en abseil apparaat. De touw neemt de gids mee.
Bij sommige verhuurbedrijven kan je ook stevige schoenen huren indien je niet beschikt over wandelschoenen.

Mountainbiken en E-biken in de Soča Vallei

Een populair sport om te beoefenen in deze regio van Slovenië is ongetwijfeld mountainbiken. Er zijn dan ook talrijke fietsbedrijven in Bovec en omgeving waar je mountainbikes en E-bikes kunt huren. Zo kan je op eigen houtje of in groep een tocht maken naar de 144 meter hoge waterval Boka. Je kan ook fietsen naar de waterval in Virje waar je het heldere water vanop 12 meter hoogte ziet stromen in de koude, smaragdgroene poel. In de omgeving zijn er genoeg grindpaden voorzien , meestal langs de Soča rivier, voor het maken van een mooie fietstochten.

Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Gerelateerde pagina's

Kranjska Gora

Meer van Bohinj

Triglav Nationaal Park

Accommodaties in de buurt

Kompas Bled

Hotel Jezero

Bohinj Park Eco Hotel

Camping Bled

Eco Camping Koren

Camping Vodenca

© Renzo Vanhoorelbeke