Booking.com
foto
vlag SloveniŽ
vlag SloveniŽ
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Bezienswaardigheden
Grotten van Postojna
De grotten van Postojna liggen ten zuidwesten van Sloveni√ę ruim 1km buiten het stadscentrum met 9423 inwoners in 2017 . 6 van de in totaal meer dan 20km grottenstelsel , gelegen in de Karst, werd meer dan 80 jaar geleden opengesteld voor het publiek.

Eén treintje leiden de bezoekers tot de eerste grote kamer van het grottenstelsel. Daarna verloopt het bezoek verder onder begeleiding in het Sloveens, Duits, Italiaans, Engels of Frans.

De gids doorwandelt in totaal 5 grote grottenkamers waaronder de Gang der briljanten & de Concertzaal. Bij iedere grottenkamer vertelt hij of zij wat de grot zo speciaal maakt.
Naast de vele stalagmieten & stalactieten herbergt de grot een zeldzame diersoort namelijk de grottenolm. Deze lange witte salamander die 12 jaar zonder voedsel kan wordt soms 100 jaar oud. Op 30 mei 2016 werd voor het eerst een grottenolm geboren. In de daaropvolgende weken en dagen kwamen er nog eens 21 baby-draakjes bij. Deze gebeurtenis is vrij uitzonderlijk omdat de geboorte nog maar voor de 2de keer werd waargenomen.


De Spaghettikamer van de grotten van Postojna
Kaart
Kaart Jeruzalem


Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt