InfoSlovenia.be - Bezienswaardigheden - Postojna

Home Kaart Labels A-Z InfoSlovenia.info Links
Bezienswaardigheden
Grotten van Postojna
De grotten van Postojna liggen ten zuidwesten van Sloveniƫ ruim 1km buiten het stadscentrum van Postojna waar 9491 mensen leven in 2019 . 6 van de in totaal meer dan 20km grottenstelsel , gelegen in de Karst, werd meer dan 80 jaar geleden opengesteld voor het publiek.

EĆ©n treintje leiden de bezoekers tot de eerste grote kamer van het grottenstelsel. Daarna verloopt het bezoek verder onder begeleiding in het Sloveens, Duits, Italiaans, Engels of Frans.

De gids doorwandelt in totaal 5 grote grottenkamers waaronder de Gang der briljanten & de Concertzaal. Bij iedere grottenkamer vertelt hij of zij wat de grot zo bijzonder maakt.
Naast de vele stalagmieten & stalactieten herbergt de grot een zeldzame diersoort namelijk de grottenolm. Deze lange witte salamander die 12 jaar zonder voedsel kan wordt soms 100 jaar oud. Op 30 mei 2016 werd voor het eerst een grottenolm geboren. In de daaropvolgende weken en dagen kwamen er nog eens 21 baby-draakjes bij. Deze gebeurtenis is vrij uitzonderlijk omdat de geboorte nog maar voor de 2de keer werd waargenomen.


De Spaghettikamer van de grotten van Postojna
Kaart
Kaart Jeruzalem


Wat te doen in Postojna

Grotten van Postojna 27 euro in 2019, meer info => HIER

Vivarium 10,9 euro in 2019, meer info => HIER

Expo Karst Grot 10,9 euro in 2019, meer info => HIER

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Wat te doen in Omgeving Postojna

Predjama Kasteel 14,9 euro in 2019, meer info => HIER

Grote onder Predjama Kasteel 10,9 euro in 2019, meer info => HIER

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt

© Renzo Vanhoorelbeke