Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

InfoSlovenia.be - De Grootste & Beste info site over Slovenië


Bezienswaardigheden
Kranjska Gora
Kranjska Gora is een plaats met 1484 inwoners in 2019, gelegen in het noordwesten van Sloveniƫ. Het grenst aan Oostenrijk & ligt vlakbij de Italiaanse grens. Deze plaats is het belangrijkste wintersportcentrum van het land. Doordat 8 van de 10 skipistes als gemakkelijk omschreven worden, is dit een ideale plaats om te leren skiƫn of snowboarden. Daarnaast is er ook een relatief vlakke langlaufpiste van 1,5km.
In het nabijgelegen Podkoren liggen er skipistes voor de geoefende skiƫrs. Dit is ook de plaats waar ieder jaar in maart de wereldbekermanche slalom en reuzenslalom voor mannen wordt geskied. In Planica, een ander dorp vlakbij Kranjska Gora, vinden de wereldbeker Schanspringen, Noorse Combinatie & Langlaufen plaats. (overzicht Skipistes & Langlaufpistes & Live Webcams op Kransjka Gora, Ski -en Langlaufpistes)
Door de talrijke wandelpaden in de buurt, is het een ideale plaats om in de zomer een wandeltocht in de bergen te maken. Tevens is de omgeving een goeie plaats om te mountainbiken.


Het einde van de 730 meters lange skipiste Kekec

Een interessante bezienswaardigheid in het centrum is het Ližnjekhuis . Dit is een prototype van een alpenhuis gebouwd in de tweede helft van de 17de eeuw & laat je zien hoe de huizen van de grote herenboeren er vroeger uitzagen. Je vindt er onder meer een zwarte keuken & streekmeubilair. In de voormalige stallen is er een tentoonstelling van de auteur Josip Vandot.
Voor wie houdt van de natuur moet zeker het kristalheldere water van het Jasna meer bewonderen, gelegen aan de rand van het Triglav Nationaal Park. Voor het meer staat een standbeeld van een steenbok of Zlatorog. In het Nationaal park kan je de Russische Orthodoxe kapel bewonderen. Deze werd gebouwd ter nagedachtenis van de Russische dwangarbeiders die tijdens de aanleg van de Vršič pas in Wereld Oorlog I bedolven werden door een lawine.


De Russische kapel is gelegen aan de Vršič pas in het Triglav Nationaal Park
Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt
© Renzo Vanhoorelbeke