Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

InfoSlovenia.be - Ljubljana - Musea


Bezienswaardigheden
Ljubljana
Musea
Het Plečnik huis

In het district Trnovo gelegen in het zuidwest van Ljubljana staat het huis van de bekendste Sloveense architect Jože Plečnik . Hij woonde daar van 1921 tot aan zijn dood in 1957 in het huis vlakbij de Sint-Johannes de Doper Kerk & Trnovo Brug. Het complex bestaat uit 2 traditionele oude huizen, een uitbouw met aangrenzende tuin en werd tussen 2013 & 2015 gerenoveerd. De start van de rondleiding begint in de kleine inkomhal. Daarna kan je ook een blik werpen op zijn studeerkamer met bed en bijhorende badkamer. Daarnaast kan je onder andere het authentieke interieur van de keuken & glazen rechthoekige veranda met uitzicht op de tuin bewonderen.

Huis van Sloveense Architect
Een blik op de veranda & het huis van Jože Plečnik vanuit de tuin


Sinds de renovatie is er ook een permanente tentoonstelling over zijn leven & werk. Je kan uitzonderlijke originele modellen, talloze plannen, talrijke schetsen & foto's over zijn gerealiseerde projecten & niet gerealiseerde bouwwerken bekijken. Daarnaast zijn er sinds de renovatie een extra ruimte voorzien voor tijdelijke tentoonstellingen, een studiecentrum, klaslokaal van Plečnik & een museumwinkel.

Van dinsdag tot en met zondag tussen van 10 tot 17 uur zijn er om het uur rondleidingen voor maximaal 7 personen. Een ticket voor een bezoekje aan het huis van Jože Plečnik 6 euro in 2020.

Meer Info Officiële Online Ticketprijzen Plečnik House

Nationaal Museum van Slovenië

Het Nationaal Museum van Slovenië is ontstaan ​​uit het Provinciaal Museum van Carniola, dat 1821 in werd opgericht en na de renovatie 50 jaar later veranderde van naam. Het grootste deel van dit Museum is gevestigd in een grote museumwijk vlakbij het Tivoli park.
De archeologisch , cultuurhistorisch & etnografische collectie is ondergebracht in een eind 19de eeuwse Neorenaissance paleis. Het oudste museumstuk is de Neanderthaler fluit die ontworpen werd uit het bot van een beer. Daarnaast is Vače situla een gedecoreerd bronzen emmer en een oud-egyptische mummie één van de vele waardevolle objecten van het museum. In het Romeins Lapidarium ontdek je een verzameling van meer dan 200 stenen monumenten met Romeinse Latijnse opschriften.

Het museum is iedere dag geopen van 10 uur tot 18 uur. In de winter is het op de donderdag 2 uur langer open. In de zomer is het op de donderdag & zaterdag geopend van 8 uur tot 22 uur.

Een ticket voor een bezoekje aan het Nationaal Museum bedraagt 6 euro voor volwassenen in 2020.

Meer Info Officiële Online Ticketprijzen Nationaal Museum

Natuurhistorisch Museum

Het Natuurhistorisch Museum is gehuisvest in hetzelfde gebouw als het Nationaal Museum. Bezoekers kunnen kennismaken met de fauna, flora en geologie van Slovenië. Hier vind je onder meer een bijna compleet mammoetskelet en kan je een presentatie over de grottenolm bewonderen.Etnografisch Museum & Museum van de Illusie

In het Sloveens Etnografisch Museum belicht men de verschillen tussen de Sloveense cultuurgeschiedenis, natuur & leven met dat van andere landen in de wereld. In het voormalige 19de eeuwse kazerne gelegen in Metelkova wordt een grote museumcollectie verspreid over 3 verdiepingen tentoongesteld.
Het Museum van de Illusie is een andere populair en gloednieuw museum gelegen aan het Congresplein. Je kan er ongeveer 40 tentoongestelde voorwerpen, optische illusies en hologrammen bewonderen. Daarnaast kan je verschillende speciale kamers bezoeken waaronder de Anti-Zwaartekracht kamer. Het museum opende de deuren in september 2016.

Gerelateerde pagina's

Sloveens Etnografisch Museum Ljubljana

Accommodaties in de buurt

Hotel Emonec

Hotel Park Ljubljana

Central Hotel Ljubljana

Hotel Thermana Park Laško

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana

© Renzo Vanhoorelbeke