Booking.com
foto
vlag SloveniŽ
vlag SloveniŽ
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Bezienswaardigheden Ljubljana
Musea
Het grootste deel van het Nationaal museum is gevestigd in een grote museumwijk in de buurt van het Tivoli park. De archeologisch , cultuurhistorisch & etnografische verzameling is ondergebracht in een 19de eeuwe Neorenaissancistisch paleis. Het oudste museumstuk is de fluit die gemaakt werd uit het bot van een beer. Daarnaast is "Vače situla" een gedecoreerd bronzen emmer en een oud-egyptische mummie √©√©n van de vele waardevolle objecten van het museum.

In dit zelfde gebouw is ook het Natuurhistorisch museum gehuisvest. Bezoekers kunnen kennismaken met de fauna, flora en geologie van Sloveni√ę. Hier vind je onder meer een bijna compleet mammoetskelet en kan je een presentatie over de grottenolm bewonderen.

Het Plečnik huis is gelegen in Trnovo, een voorstad van Ljubljana. De architect Jože Plečnik woonde in het huis van 1921 tot zijn dood in 1957. Na een kleine inkomhal, kan je ook een blik werpen op zijn studeerkamer met bed en bijhorende badkamer. Daarnaast kan je onder andere het authentieke interieur van de keuken & glazen veranda bekijken. Daarnaast kan je veel verschillende modellen van zijn gerealiseerde en niet-gerealiseerde projecten bezichtigen.

Huis van Sloveense Architect
Een blik op de veranda & het huis van Jože Plečnik vanuit de tuin


In het Sloveens Etnografisch Museum belicht men de verschillen tussen de Sloveense cultuurgeschiedenis, natuur & leven met dat van andere landen in de wereld. In het voormalige 19de eeuwse kazerne gelegen in Metelkova wordt een grote museumcollectie verspreid over 3 verdiepingen tentoongesteld.
Het Museum van de Illusie is een andere populair en gloednieuw museum gelegen aan het Congresplein. Je kan er ongeveer 40 tentoongestelde voorwerpen, optische illusies en hologrammen bewonderen. Daarnaast kan je verschillende speciale kamers bezoeken waaronder de Anti-Zwaartekracht kamer. Het museum opende de deuren in september 2016.

Gerelateerde pagina's
Sloveens Etnografisch Museum Ljubljana
Central Hotel
Hostel Celica
Hotel Lev
Hotel Park