Booking.com
foto
vlag Sloveniė
vlag Sloveniė
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Bezienswaardigheden
Maribor
De tweede grootste stad van het land is Maribor met 94 642 inwoners in 2018. De stad is gelegen in het oosten van Sloveniƫ aan de rivier de Drava op iets meer dan 20km van de grens met Oostenrijk.

Op het Glavni plein vind je de Mariazuil die de stad doet herinneren aan de pestepidemie van de 17de eeuw. Naast de Mariazuil, die wel eens de pestzuil wordt genoemd, is het Kasteel van Maribor een prachtige bezienswaardigheid. Daar kan je het prachtige trappenhuis & mooie muurschilderijen bezichtigen. Voor het kasteel kan je het bevrijdingsmonument bewonderen.

De Mariazuil op het centrale Glavni plein in Maribor
De Mariazuil op het centrale Glavni plein in Maribor


De oude havenwijk die meer dan 20 jaar geleden gerenoveerd werd , is de moeite waard om te bezoeken. Daar staat de watertoren of de Vodni Stolp waar je nu de wijnen van Sloveniƫ kan proeven. Rondom de stad is de wijnbouw een belangrijke bron van inkomsten voor veel inwoners. Zo kan je langs de rivier de Drava, in de wijk Lent, de oudste wijnrank ter wereld ,de Stara Trta, bezichtigen.

De rivier de Drava, met in de verte het stadspanorama van Maribor en het Pohorje-gebergte
De rivier de Drava, met in de verte het stadspanorama van Maribor en het Pohorje-gebergte


Ieder jaar wordt in Maribor een multicultureel zomerfestival gehouden. Op het nabijgelegen Pohorje-gebergte vind je in de winter veel skiƫrs.

Wat te doen in Maribor
Maribor Regionaal Museum, 3 euro in 2018, meer info => HIER
Nationaal Bevrijding Museum, 3 euro in 2018, meer info => HIER

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt