Booking.com
foto
vlag SloveniŽ
vlag SloveniŽ
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Bezienswaardigheden
Meer van Bohinj
Het meer van Bohinj ligt in het Triglav National Park in het dorp Ukanc aan de westkant en de plaatsen Stara Fužina & Ribčev laz aan de oostkant. Doordat het omgeven is door hoge bergwanden, bergweiden en het heldere water van de Savica waterval is dit ongetwijfeld het mooiste meer van Sloveni√ę. Hier vind je een mooi stukje ongerepte natuur.

Tevens is dit, met een lengte van ruim 4 kilometer & breedte van een goeie kilometer, het grootste Meer van het land. In de winter kan je er schaatsen en in de zomer kan je onder andere kajakken, op een boot varen of zwemmen.

Een prachtige uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene  water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden
Een prachtige uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden


Het Meer van Bohinj is een centraal punt waaruit vele wandeltochten vertrekken naar bijvoorbeeld de nabijgelegen Savica waterval in het dorpje Ukanc. Door de kabelbaan te nemen aan de oever van het meer kan je de berg Vogel bezoeken. Op deze berg heb je onder andere een adembenemend uitzicht op de besneeuwde berg Triglav.

Daarnaast kan je op dit plateau mooie wandeltochten maken & in de winter ski√ęn of snowboarden. In Ribčev laz, ten zuiden van de oevers van het meer kan je de barokke kerk van de Heilige Geest bewonderen.

Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk
Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk


Aan de zuidoostkant van het meer kan je een standbeeld van een Steenbok of Zlatorog bezichtigen. Dit is tevens een belangrijk symbool voor deze regio. Iets verderop vind je een brug waaronder het water van het Meer in de rivier, de Sava Bohinjka, terecht komt.

Over de brug aan de oever van het Meer, kan men in Stara Fužina de Johanneskerk bewonderen. In de kerk ontdek je zowel de Gotische als de Romaanse bouwstijl & kan je er prachtige middeleeuwse fresco's bezichtigen.

Kaart
Kaart Meer van Bohinj


Wat te doen in & rond het Meer van Bohinj
Savica waterval 3 euro in 2018
Kabelbaan naar berg Vogel 20 euro heen en terug in 2018 => meer info HIER
Stoomtrein 41 euro in 2018 , meer info => HIER
Meevaren in een boot op het meer
Kanovaren
Johannes Kerk in Stara Fužina 2 euro in 2018

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Foto's Meer van Bohinj
Meer van Bled
Meer van Cerknica
Triglav National Park
Accommodaties in de buurt