Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

InfoSlovenia.be - Bezienswaardigheden - Meer van Bohinj


Bezienswaardigheden
Meer van Bohinj

Het meer van Bohinj ligt in het Triglav National Park in het dorp Ukanc aan de westkant en de plaatsen Stara Fužina & Ribčev laz aan de oostkant. Doordat het omgeven is door hoge bergwanden, bergweiden en het heldere water van de Savica waterval is dit ongetwijfeld het mooiste meer van Slovenië. Hier vind je een mooi stukje ongerepte natuur.

Tevens is dit, met een lengte van ruim 4 kilometer & breedte van een goeie kilometer, het grootste Meer van het land. In de winter kan je er schaatsen en in de zomer kan je onder andere kajakken, op een boot varen of zwemmen.

Een prachtige uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden
Een prachtige uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden

Het Meer van Bohinj is een centraal punt waaruit vele wandeltochten vertrekken naar bijvoorbeeld de nabijgelegen Savica waterval in het dorpje Ukanc. Door de kabelbaan te nemen aan de oever van het meer kan je de berg Vogel bezoeken. Op deze berg heb je onder andere een adembenemend uitzicht op de besneeuwde berg Triglav.

Daarnaast kan je op dit plateau mooie wandeltochten maken & in de winter skiën of snowboarden. In Ribčev laz, ten zuiden van de oevers van het meer kan je de barokke kerk van de Heilige Geest bewonderen.

Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk
Een prachtige blik op het Meer van Bohinj, met in de achtergrond de Julische Alpen & de Johannes Kerk


Aan de zuidoostkant van het meer kan je een standbeeld van een Steenbok of Zlatorog bezichtigen. Dit is tevens een belangrijk symbool voor deze regio. Iets verderop vind je een brug waaronder het water van het Meer in de rivier, de Sava Bohinjka, terecht komt.

Over de brug aan de oever van het Meer, kan men in Stara Fužina de Johanneskerk bewonderen. In de kerk ontdek je zowel de Gotische als de Romaanse bouwstijl & kan je er prachtige middeleeuwse fresco's bezichtigen.
Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Wat te doen in & rond het Meer van Bohinj

Savica waterval 3 euro in 2020, meer info => HIER

Kabelbaan naar berg Vogel 24 euro heen en terug in 2019 => meer info HIER

Stoomtrein 45 euro in 2019 , meer info => HIER

Meevaren in een boot op het meer

Kanovaren

Johannes Kerk in Stara Fužina 2, euro in 2020, meer info => HIER

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's

Foto's Meer van Bohinj

Meer van Bled

Meer van Cerknica

Triglav National Park

Accommodaties in de buurt

Kompas Bled

Hotel Jezero

Bohinj Park Eco Hotel

Camping Bled

Eco Camping Koren

Camping Vodenca

© Renzo Vanhoorelbeke