Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

InfoSlovenia.be - Bezienswaardigheden - Rogla


Bezienswaardigheden
Rogla

In het noordoosten van Slovenië tussen de steden Velenje & Maribor in het Pohorje-gebergte is het dorp Rogla gelegen. Dit kleine dorpje, met slechts 6 permanente inwoners in 2021, heeft tal van sportfaciliteiten. Daarnaast heeft Rogla met de Boomtop Wandeling sinds september 2019, een indrukwekkende bezienswaardigheid bij gekregen. Je kan er wandelen tussen de boomtoppen in de bossen van het Pohorje gebergte rond de toppen van de 1517 meter hoge berg Rogla. De wandeling over de loopbrug die tot 20 meter boven de grond staat is in totaal iets meer dan 1 kilometer lang. Op de 37 meter hoge uitkijktoren heb je een prachtig uitzicht op de bossen & het gebergte. Vanaf juni 2020 kan je vanaf de top van de toren een 60 meter glijbaan af glijden. Door de talrijke informatieborden kom je meer te weten over dieren & planten in deze omgeving.


De Boomtop Wandeling is één van de indrukwekkendste Sloveense Attracties


Via houten paden kan je doorheen het moeras naar het Lovrenška Meer wandelen waar je vanaf de kleine toren een 360 graden uitzicht hebt op de streek. Een andere bezienswaardigheid is de kerk van Jezus Christus ontworpen door de Sloveense architecte Vera Klepej Turnšek. De kerk, waarvan de bouw begon in augustus 2006, werd voltooid en in oktober 2010 gezegend door aartsbisschip Franc Kramberger.

In de winter kan je naar hartelust Skiën, Snowboarden & Langlaufen op de talrijke pistes. Daarnaast kan je het hele jaar door de 1360 meter comfortabele rodelbaan in Zlodejevo afdalen. In de zomer kan je op verschillende spectaculaire mountainbikeparcours rijden in het Rogla Bikepark. Daarnaast zijn er 9 wandelpaden die je kan volgen en die je leiden naar de prachtige fauna en flora in de streek. Tevens kan je in het Rogla recreatiecenter langlaufen op wielen of Rolskiën op een ruim 2 kilometer lange asvaltbaan. Daarnaast kan je tennissen & zijn er talrijke mogelijkheden om zowel indoor als outdoor teamsporten te beoefenen.

Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt
© Renzo Vanhoorelbeke