Booking.com
foto
vlag Sloveni
vlag Sloveni
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be

Bezienswaardigheden
Triglav Nationaal Park
Het Triglav Nationaal Park heeft een oppervlakte van net geen 840km² en is gelegen in het Noordwesten van Slovenië. Dit prachtige park ligt voor het grootste stuk in de Julische Alpen.
De 2864 meter hoge berg, de Mount Triglav, heeft de naam van dit prachtig natuurpark meegekregen. Tevens is deze berg, de grootste van Slovenië die ook vermeld staat op het Sloveens wapenschild in de linkerbovenhoek van de Sloveense vlag.
Andere hoge bergtoppen zijn de Škrlatica (2740 meter) Mangart (2679 meter) & Jalovec (2645 meter).
Het laagste punt binnen het park ligt in de Tolmin kloof die 180 meter boven de zeespiegel ligt.


De meest voorkomende diersoorten in dit park zijn Gemzen, Steenbokken, Arenden & Schapen. Ook leven er onder meer Lynxen & Bruine Beren.
In de talrijke riviertjes & beekjes tref je onder andere de Soča forel aan. De meest voorkomende & karakteristieke boomsoorten in het park, dat grotendeels uit bossen bestaat, zijn beuken, sparren en lariksen.

Standbeeld van een Steenbok of Zlatorog bij het meer van Bohinj in Ribčev Laz
Standbeeld van een Steenbok of Zlatorog bij het meer van Bohinj in Ribčev Laz


Het spreekt voor zich dat er in dit bergachtige natuurpark talrijke watervallen, kloven, rivieren en meren aanwezig zijn. De watervallen van Savica & Šum zijn de populairste in dit park. De Vintgar kloof, Pokljukakloof & Tolminkloof zijn ideaal om een natuurwandeling te maken. Het felblauwe water van de rivier de Soča met bijhorende Soča vallei is ook prachtig om zien. Het meer van Bohinj is veruit het grootste en ook bekendste meer van het Nationaal Park.


Een blik op het stromende water van de rivier de Radovna in de Vintgar kloof
Een blik op het stromende water van de rivier de Radovna in de Vintgar kloof


Voor wie het Triglav Nationaal Park met de auto wil doorkruisen in de zomer moet ongetwijfeld op de Vršič pas rijden. Dit is een spectaculaire bergweg met 50 haarspeldbochten die de steden Kranjska Gora en Trenta met elkaar verbinden. Langs deze weg kom je in het Noorden de Russische kapel tegen. Daarnaast kan je genieten van de talrijke bossen & uit kalksteen bestaande bergtoppen. In het zuidelijke gedeelte van deze route in Trenta kan je de Botanische tuin Alpinum Juliana bewonderen.Ook sportliefhebbers komen in dit gebied volop aan hun trekken. Zo zijn er talrijke gemarkeerde wandelroutes & berghutten beschikbaar voor wie één of meerdere dagen wil wandelen. Andere populaire sporten in de zomer zijn onder meer fietsen, mountainbike, raften, roeien, vissen, canyoning, bergbeklimmen & trailrunning.
Een belangrijk wintersportgebied is de berg Vogel waar je in de winter kan skiën, snowboarden, langlaufen of gewoon een winterwandeling maken. Het grootste skicentrum van Slovenië ligt echter net buiten het nationaal park in Kranjska Gora.

Plaatsen & Bezienswaardigheden gelegen in het Triglav Nationaal Park
Kaart
Kaart Triglav Nationaal Park


Wat te doen in het Triglav National Park
Vintgar kloof in Spodnje Gorje en Blejska Dobrava 5 euro in 2018 , meer info => HIER
Savica waterval 3 euro in 2018
Stoomtrein 41 euro in 2018 , meer info => HIER
Wandeltocht met toegang tot het Sloveens Alpine Museum in Mojstrana 10 euro per persoon, meer info => HIER
Pocar homestead in Mojstrana 3 euro per persoon, meer info => HIER
Johannes Kerk in Stara Fužina 2 euro in 2018
Diverse Wandeltochten, meer info => HIER
Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Accommodaties in het Triglav Nationaal Park of daar net buiten