foto
   vlag Sloveni
vlag Sloveni
vlag Sloveni
  Slovenie   Slovenie   Slovenie  
     InfoSlovenia.be
Bezienswaardigheden
Triglav National Park
Het Triglav National Park ligt in het Noordwesten van Slovenië en is ruim 800km² groot. Dit natuurpark is genoemd naar de grootste berg van het land de Mount Triglav die 2864 meter hoog. Naast deze hoge berg zijn er nog enkele bergen boven de 2000 meter zoals Skrlatica (2740 meter) Mangrt (2679 meter) & Jalovec (2645 meter).

Uitzicht op één van de vele reuzachtige bergen in het Triglav National Park
Uitzicht op één van de vele reuzachtige bergen in het Triglav National Park (bron: www.campinggids.com)


Het laagste punt binnen het park ligt in de Tolminka rivier die op 180 meter boven de zeespiegel ligt. Trenta is het grootste stad binnen het natuurpark die vlak bij de rivier de Soca ligt. Naast de vele bergen , zijn er tal van bergriviertjes & watervallen & meren.
Daarbij is het meer van Bohinj met zijn Savica waterval & de berg Vögel een belangrijke bezienswaardigheid. Ook de Vintgar kloof met de Waterval Šum is bij toeristen heel geliefd.


Kranjska Gora is gelegen aan de Sava in de Julische Alpen ten noorden van Slovenië. De stad is het belangrijkste wintersportcentrum van het land. Op de talrijke skipistes meer dan 2000 meter boven de zeespiegel kan je tot de maand juni skiën.

Spodnje Gorje ligt enkele kilometers ten noordwesten van de stad Bled in het Noorden van Slovenië. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Vintgar kloof. In 1891 werd deze ontdekt door de Majoor van Gorje, Jakob Žumer, & carto –en fotograaf Benedikt Lergetporer. Het water afkomstig van de rivier, de Radovna, stroomt tussen twee verticale rotsheuvels Hom en Bort en is 1,6km lang. Op het einde van deze lange kloof ligt een 16 meter hoge waterval Šum dat gelegen is in het dorpje Blejska Dobrava.

Een blik op de Vintgar kloof in Gorje
Een blik op de Vintgar kloof in Gorje bron: www.campinggids.com


Bovec ligt in het noordwesten van Slovenië vlakbij de Italiaanse grens. Het land van Bovec herbergt naast de vele kerken, talrijke monumenten waarvan het Johann Hermann monument de belangrijkste is. Tevens kan je het Trenta huis bezoeken. Daarnaast biedt Bovec veel sportfaciliteiten zoals wandelen, rafting, paragliding, mountainbike, . . .

Gerelateerde pagina's
Skicentrum Kranjska Gora
Camping Lazar
Camping Kamp Soca Boštjan Komac
Hotel Jezero
Ramada Resort