Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

Ontdek de prachtige Savica waterval en berg Vogel in Ukanc


Bezienswaardigheden
Ukanc
Het dorpje Ukanc, met 68 inwoners in 2023, ligt in het noordwesten van Slovenië. Tevens ligt deze plaats aan de westkant van het meer van Bohinj in het Triglav Nationaal Park.

In het westen van dit dorp kan je de 78 meter grote waterval de Savica bewonderen. Vanaf de parking is het ongeveer een half uurtje wandelen op de steile trappen. Onder de houten uitkijkplaats kan je de prachtige stortvloed van wit water in het turquoise bassin van de Savica waterval bewonderen. Het water van deze waterval stroomt achtereenvolgens door de Savica rivier in het meer van Bohinj om dan via de rivier Sava Bohinjka in de Sava uit te monden. Vanop deze plaats kan je ook een glimp opvangen van de westkant van het meer van Bohinj. Daarnaast staat onder het afdak een herdenkingsmonument van aartshertog Johann van Oostenrijk die deze plaats in 1807 heeft bezocht.


Een blik op het kristalheldere water van de Savica waterval


Een andere populaire bezienswaardigheid in Ukanc is ongetwijfeld de berg Vogel. Door de kabelbaan te nemen aan de oever van het meer kan je deze berg bereiken. In de winter kan je er naar hartelust skiën of snowboarden. Daarnaast kan je op dit plateau het hele jaar door mooie wandeltochten maken, genieten van het fraai natuurlandschap & de besneeuwde bergtoppen van onder andere de Triglav.

Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Wat te doen in Ukanc

Ticketprijs Savica waterval => 4 euro in 2023

Ticketprijs berg Vogel heen en terug => 29,5 euro in 2023

Ticketprijs berg Vogel enkel => 22 euro in 2023

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt
© Renzo Vanhoorelbeke