Loopkalender
foto
InfoSlovenia.be

Loper Renzo Vanhoorelbeke

Welkom

Welkom op mijn site. Ik ben Renzo Vanhoorelbeke, 35 jaar en woon in Harelbeke. Na 2 eerder mislukte pogingen door blessures ben ik in september 2011 terug beginnen lopen, ongeveer 3 keren per week. Na mijn behoorlijke prestatie in Zwinstedentocht in Sluis in maart van 2012 besliste ik om mijn trainingsintensiteit te verhogen naar 5 trainingen per week. Anno 2017 train ik gemiddeld 6 keren per week.
Op deze site vind je dan ook alle info over mijn gelopen wedstrijden, uitslagen, records, trainingen en foto's.

Laatste Nieuws
7 november: van Bekkeninstabiliteit naar Achillespeespijn & Nu tendinitis knie

Door een bekkeninstabiliteit in september & begin oktober moest ik forfait geven voor de marathon van Brugge. Toen ik half oktober de loopkilometers begon op te drijven kreeg ik last van mijn kuiten & daarna ook aan mijn achillespees, gelukkig was de pijn na enkele dagen over. Maar eind oktober schoot er plots iets in mijn rechterknie terwijl ik aan het wandelen was. Uit onderzoek vandaag is gebleken dat het al bij al wel meevalt. Ik heb tendinitis aan mijn rechterknie. Maar dit wil wel zeggen dat ik zeker deze week nog niet mag lopen en daarna slechts geleidelijk aan de loopkilometer zal mogen opdrijven.

Daarom zal ik dit jaar geen wedstrijden meer lopen met inzet en heb ik beslist om niet te starten in de kerstcorrida in Deerlijk, wat voor mij altijd in de winter een doel is. Als ik aan een wedstrijd deelneem zal het louter als goed doorgedreven training zijn.
9 september: 3de in Sint-Henricusloop

Deze namiddag eindigde ik in mijn 3de deelname aan de Sint-Henricusloop in Torhout op een 3de plaats op 72 deelnemers. Ik liep de 5,16km in een matige 18'10" of gemiddelde snelheid van 17,04km/h.

Voor de start zag ik dat de winnaar van de Wembleyloop op de 5,2km Christophe Colpaert ook aanwezig was. Van bij de start liep ik in zijn zog, toen hij versnelde bleef ik hem volgen tot op het punt dat hij vlugger dan 18km/h liep. Dan liep ik hem gaan en even later overstak de 2de Jens Franssens mij voorbij. Na ongeveer 1,3km keek ik achter mij en had al een geruststellende voorsprong op de dichtste achtervolgers. Doordat de wind in het nadeel blies & de vorm van de dag niet zo goed was als vorige week daalde het tempo in de 3de kilometer naar 3'39"04 . Zelfs toen de wind schuin in het voordeel blies kon ik amper versnellen. De laatste paar honderden meter plaatst ik een versnelling om toch nog een algemeen gemiddelde van 17km/h te halen.

Na afloop was ik tevreden over mijn plaats maar toch licht ontgoocheld over mijn tijd. Ik liep na 5km 12 seconden trager in vergelijking met vorige week in Hooglede ondanks de vlakkere omloop. Doordat ik deze week last heb van mijn buik -en rugspieren is een mogelijke oorzaak van mijn iets mindere prestatie.
Uitslag
Een link naar de uitslag vind je door HIER te klikken.
Een vervolg van de uitslag vind je hier HIER
3de Deelname Sint-Henricusloop
Voor het 3de opeenvolgende jaar nam ik deel aan de jogging van deze wedstrijd. In 2015 behaalde ik een 2de plaats met een gemiddelde van 17,12km/h op 4,57km. Vorig jaar werd ik 3de met een gemiddelde van 16,7km/h op dezelfde afstand. Deze prestatie schat ik dan ook ongeveer even hoog in als in 2015 want nu was de wedstrijd een goeie halve kilometer langer.
Mijn kilometertijden:
km 1: 3'20"27
km 2: 3'28"02
km 3: 3'39"04
km 4: 3'37"72
km 5: 3'35"99
160 meter: 29'63"
3 september: 2de plaats in Hooglede

Deze namiddag eindigde ik in mijn 4de deelname aan Rechte Deur Ooglé op een 2de plaats op 75 deelnemers. Ik liep de 5,11km in een tijd van 17'48"7 of een gemiddelde snelheid van 17,21km/h.

Voor de start merkte ik op dat door de vele loopwedstrijden dit weekend er niet veel goeie lopers aan de start stonden van deze wedstrijd. De eerste 500 meter liep ik in het zog van de koplopers, toen ik ondervond dat de leider vertraagde plaatste ik een versnelling. Toen we de eerste bocht namen na ongeveer 1,3km zag ik dat er nog 2 lopers bij mij liepen. De daaropvolgende halve kilometer liepen we elk om de beurt aan de leiding. Na 2 kilometer volgde een beklimming van ongeveer 1,3km met gemiddeld stijgingspercentage van 3 à 4 procent. Na 2,5km moest ik lossen van de latere winnaar Robin Schuermans zonder dat hij een versnelling plaatste. De 3de en 4de kilometer verliepen door de aard van het parcours en de lichte tegenwind moeizamer. De laatste kilometer ging voornamelijk in dalende lijn en kon mijn 2de plaats vrij makkelijk consolideren.

Na afloop was ik dan ook tevreden over mijn prestatie. Na 5km kwam ik door in een tijd van 17'28"2 & dit is meteen goed voor mijn 2de beste prestatie op de weg op deze afstand. Enkel in de kerstcorrida in Deerlijk liep ik 10 seconden vlugger maar het vlakke parcours en de betere omstandigheden zorgden dan voor een snellere tijd.
Uitslag
Een link naar de uitslag vind je door HIER te klikken.
Een link naar artikel van Krant van West-Vlaanderen met foto van mij => HIER
4de Deelname Dwars door Ooglé
Voor de 4de keer nam ik deel aan deze wedstrijd. Vooral het feit dat het parcours bestaat uit 100% asvalt wegen en de afdaling de laatste kilometer spreken mij aan.
In 2014 werd ik 6de op de 10km in een weliswaar ander parcours dan vandaag. In 2013 eindigde ik 5de in 19'13" tov dit jaar een verschil van ongeveer anderhalve minuut en in 2012 was ik 4de in 19'54".
Mijn kilometertijden:
km 1 : 3'16"50
km 2 : 3'26"84
km 3 : 3'37"13
km 4 : 3'39"77
km 5 : 3'27"95
110 meter: 20"50
2 september: 11de ipv 10de en 35ste ipv 34ste

In Stasegem Loopt van vorige week vrijdag werd ten onrechte Sam Verstraete die 5de werd niet in de uitslag vermeld. Na een eerste aanpassing begin deze week bleef ik op de 10de plaats staan maar bij het consulteren van de uitslag sta ik nu toch als 11de. Door het manueel opnemen van de uitslag werd Sam wellicht daardoor over het hoofd gezien.
In het Vlaams Kampioenschap Halve Marathon in Torhout ben ik 35ste ipv 34ste. De uitslag werd een paar weken na de wedstrijd aangepast.
Uiteraard maakt dit voor mij persoonlijk niet veel uit omdat het toch maar gaat om een verre ereplaats en de tijd nog altijd het belangrijkste waardemeter is.
© - Renzo Vanhoorelbeke