foto


Home Profiel Nieuws Trainingsdagboek Uitslagen Records Foto's Links
Welkom op de site van ex-loper & wielertoerist Renzo Vanhoorelbeke

Welkom op mijn site. Ik ben Renzo Vanhoorelbeke, 41 jaar en woon in Harelbeke. Na 2 eerder mislukte pogingen door blessures ben ik in september 2011 terug beginnen lopen, ongeveer 3 keren per week. Na mijn behoorlijke prestatie in Zwinstedentocht in Sluis in maart van 2012 besliste ik om mijn trainingsintensiteit te verhogen naar 5 trainingen per week. Wegens aanhoudende bekken instabiliteit heb ik in 2023 beslist om in de toekomst geen wedstrijden meer te lopen.
Op deze site vind je dan ook alle info over mijn gelopen wedstrijden, uitslagen, records, trainingen en foto's.
Volg mij via Strava

Laatste Nieuws
15 mei 2023: Ik stop met het deelnemen aan loopwedstrijden door bekkeninstabiliteit

Vorige week heb ik beslist om te stoppen met hardlopen. Vol goeie moed begon ik na de zoveelste blessure begin dit jaar met de looptrainingen. Maar ik moet telkens vaststellen dat, door mijn beenlengte verschil, mijn bekken de schokken die het hardlopen met zich meebrengt niet kan opvangen. Afgelopen winter deed ik kracht en stabiliteitsoefeningen specifiek op mijn zwakkere rechter been. Ook voer ik dagelijks losmakende oefeningen uit voor mijn rug zodat mijn bekken op de juiste plaats blijft zitten. Maar na enkele maanden moet ik vaststellen dat dit onvoldoende is om een lange periode zonder pijn te kunnen trainen. Gemiddeld kon ik dit jaar 40 kilometer op een rustig tempo te trainen. Dit is natuurlijk onvoldoende om wedstrijden te lopen met inzet. Ik zit het ook niet zitten om maandelijks op consultatie naar de osteopaat te gaan om mijn bekken terug op zijn juiste plaats te zetten. Gewoon deelnemen aan loopwedstrijden om deze rustig uit te lopen is niet aan mijn besteed.

Voor mij is het geen verrassing en is de ontgoocheling al lang verwerkt. Ik zal in de toekomst vooral meer gaan fietsen in mijn vrije tijd.
Met mijn onderneming Seor die ik in bijberoep uitoefen heb ik voldoende uitdaging. Ook zal ik het hardlopen van nabij blijven volgen met mijn site Loopkalender & Uitslagen .
15 augustus 2022: 8ste in loodzware trail L'enfer du Viroin in Nismes

Deze middag eindigde ik als 8ste op 162 deelnemers aan op de trail L'enfer du Viroin met 477 hoogtemeters. Ik liep de 16,03km in een tijd van 1h30'31" of een gemiddelde snelheid van 10,63 km/h. Daarmee werd ik 5de op 29 atleten in mijn categorie en ook 5de Belg.
Nog nooit liep ik een relatief zware trail met bijna 500 hoogtemeters. Ik ging dan ook niet voortvarend van start. Na 1 kilometer liep ik 11de om tijdens de eerste klimmetje na 1,8km enkele plaatsen op te schuiven. Ik kon de eerste stroken bergop vrij goed verteren. Na 8 kilometer besloot ik mijn zakje snoep op te eten en door te spoelen met wat water. Even verderop volgde, na 9km een niet-aangekondigde mogelijkheid om wat water te nuttigen waar ik uiteraard gebruik van maakte. Daarna moesten we een ruim halve meter hoge rivier de Viroin doorwandelen. Daarna volgde een vrij lang stuk vlak waar ik een strak tempo kon ontwikkelen. Na 11km volgende een 3de muur, een helling met een maximale stijgingspercentage van 43,3%. De laatste muur was er eentje met een maximale stijgingspercentage van ruim 31%. In de laatste steile afdaling die dus niet echt mijn sterkte punt is haalden 2 trailrunners mij in. De laatste licht dalende kilometer kon ik nog een tempo van 4'40" ontwikkelen maar kon de kloof met Jonathan Nicolas en Yves Pichel niet meer overbruggen.
Na afloop was ik stikkapot maar blij met mijn prestatie. Ook in deze wedstrijd behaalde ik mijn maximale theoretische hartslag van 180. Mijn gemiddelde bedroeg 170 .

Uitslag L'enfer du Viroin 16km

Strava

11 juni 2022: 5de in Trail du Viroin in Nismes

Vandaag kwam ik als 5de op 120 deelnemers aan op de Trail in Nismes met 262 hoogtemeters. Ik liep de 10,22km in een tijd van 48'51" of een gemiddelde snelheid van 12,55km/h. Daarmee was ik 2de op 26 atleten in mijn leeftijdscategorie.

Voor de 2de maal schreef ik me in voor deze trail. In een totaal andere omloop ging ik op het vlakke traject van circa 700 meter niet al te voortvarend van start. Ik liet bewust de eerste 5 atleten lopen daarna volgde ik in het gezelschap van mijn 2 metgezellen. Al na de eerste steile helling, met meteen percentages van rond de 25%, in de openingskilometer kon ik afstand nemen van mijn 2 metgezellen. Daarna volgde een vlak stuk met na 1,7km een lange strook bergop met stijgingspercentages van 2 tot 5 procent. Na 2,3km kon ik de 5de in de wedstrijd, Damien Michaux, bijhalen. Lang kon hij mij echter niet volgen zodat ik me in een comfortabele 5de positie nestelde.
In de bosrijke omgeving met weinig vergezichten liep ik dus al vroeg in de wedstrijd solo. Ik had de nummer 4 slechts na 7 kilometer eventjes in het vizier maar dan wel op circa 200 meter tijdens een hellende strook. Daarna liep ik op een klein beetje reserve zodat ik de laatste hellende stroken nog vlot kon nemen. Dat was zeker nodig met een strook van 24% op ongeveer 1 kilometer van de eindmeet. Daar kon ik ook mijn theoretische maximale hartslag bereiken van 180 slagen per minuut. Een teken dat ik ook vandaag een maximale inspanning kon leveren. Aan de finish zag ik dat mijn voorsprong op de nummer 6 in de wedstrijd 2'58" bedroeg. De atleet die eindigde op de 4de plaats was 1'19" vlugger dan mij.

Na afloop was ik dan ook tevreden van mijn wedstrijd.
Vorig jaar eindigde ik 14de met een tempo van 5'33" / kilometer en 180 hoogtemeters.
Dit jaar werd ik dus 5de met een tempo van 4'47" / kilometer en 262 hoogtemeters met weliswaar 8 kilogram minder lichaamsgewicht.
Een duidelijk teken dat ik terug op de goeie weg ben ondanks ik momenteel slechts 50 - 55km per week aan het trainen ben. Daarvoor kon ik een gemiddelde van 65km per week realiseren.

Uitslag Trail du Viroin 9km

Strava

1 mei 2022: 1st in mijn categorie en 8ste in Trail du Diable au Sukre Ellezelles

Deze voormiddag eindigde ik in mijn 2de trail op een 8ste plaats op 386 deelnemers. Ik liep de 9,5 kilometer en 152 hoogtemeter in 41'22" of een gemiddelde van 13,78km/h. Ik eindigde op een 1ste plaats in mijn categorie op 44 deelnemers.

Oorspronkelijk was ik ingeschreven voor de 2de wave omdat bij mijn inschrijving die ik deed begin april alle plaatsen in de 1ste wave reeds volzet waren. Gelukkig keek ik gisterenavond nog eens na mijn inschrijving en kon ik, doordat er 2 plaatsen waren vrijgekomen, het startuur aanpassen.

Bij de start liep ik in een voortreffelijke 7de plaats. Al vlug kon ik na een eerste strook licht omhoog de sneller gestarte Emile Boitte inhalen. Kort daarna kon ik de eerste dame Laura Dumortier voorbij lopen in een afdaling. Na een lange lichthellende offroad strook moest ik weliswaar terug 2 plaatsen prijs geven. Michel Van Neste en Maxime Danthine liepen mij voorbij. Desondanks bleef de achterstand op dit 2-tal beperkt.
Na circa 7 kilometer volgde, met een steile helling op gras met een vermoedelijke steigingspercentage van 20%, de zwaarste hindernis van de wedstrijd. Gelukkig slaagde ik erin om te blijven lopen al bereikte ik wel een maximale hartslag van 179. Na een kleine 9 kilometer kon ik zowaar terug naar Maxime Danthine lopen. Maar toen ik er bij kwam, plaatste hij een versnelling die ik niet meer kon beantwoorden. Zo eindigde ik 7ste in de 1ste wave. Er slaagde nog één atleet in de 2de wave om een sneller eindtijd te realiseren. Mijn gemiddeld hartslag bedroeg 168.

Link naar Volledige Uitslagen

Strava activiteit

18 april 2022: Ruim 10 maanden na mijn laatste wedstrijd de Paascorrida in Deerlijk

Deze namiddag eindigde ik op de Paascorrida in Deerlijk op de 5km op een 12de plaats op 315 deelnemers. Ik liep de 5km in 18'31" of een gemiddelde snelheid van 16,19km/h.

Na amper 6 weken trainen aan een gemiddelde weektotaal van 45 km koester ik echter vooraf geen hoge verwachtingen. Mijn enigste doel was om een zo egaal mogelijke wedstrijd af te leggen en mijn theoretisch maximale hartslag te bereiken.Ik slaagde erin om beide doelen te realiseren. Doordat de meeste lopers telkens voortvarende van start gaan kon ik tussen 500 meter en 1500 meter wedstrijd veel lopers inhalen. Daarna liep ik in 15de positie maar doordat ik hetzelfde tempo kon aanhouden maakte ik stelselmatig afstand goed op mijn dichtste concurrenten. In de slotfase slaagde ik erin om nog een versnelling te plaatsen en zo een maximale hartslag van 180 te realiseren. Aangezien ik dit jaar 40 ben is dit een evenaring van mijn theoretische maximale hartslag. Deze tijd is 1'14" boven mijn persoonlijke besttijd op de weg op deze afstand.
Hieronder vind je mijn kilometer tijden.

km 1: 3'45"8
km 2: 3'43"08
km 3: 3'41"58
km 4: 3'45"54
km 5: 3'35"78

Link naar Volledige Uitslagen

Strava

10 september 2021: Waarschijnlijk geen wedstrijden meer dit jaar door blessure

Afgelopen juli en augustus slaagde ik er niet in om mijn trainingsvolume op te krikken naar 60 kilometer per week. Eind augustus kreeg ik last van de pees die loopt van de voetknobbel tot de hielvoet. Na 10 dagen rust en een echografie dinsdag laatstleden kwam aan het licht dat er een lichte ontsteking zit op mijn achillespees. Wat weliswaar niet zo schitterend nieuws is maar deze blessure is een stuk beter behandelbaar. De komende weken en maanden zal het zaak zijn om regelmatig mijn stabiliteitsoefeningen uit te voeren. Door mijn beenlengte verschil van 1,5 cm zal ik blessure gevoelig blijven als ik mijn kracht -en stabiliteitsoefeningen niet of nauwelijks uitvoer. Intussen mag ik de trainingen hervatten met korte duurloopjes van 20-tal minuten.
Maar het zal nog een hele poos duren vooraleer ik in de buurt kom van mijn oude niveau zodat het onwaarschijnlijk lijkt dat ik dit jaar nog in actie zal komen.
13 juni 2021: 14de plaats in eerste Trail du Viroin

Ik eindigde gisterenmiddag in een trail op een 14de plaats op 152 deelnemers in het Naamse Nismes. De 8,8km , met volgens mijn garmin forerunner 180 hoogtemeters, haspelde ik af in 48'53" of een gemiddelde snelheid van 10,82km/h.

Op vraag van de clubgenoot kon ik de avond ervoor overnachtingen in zijn vakantiehuis. Sinds mijn laatste wedstrijd net voor de coronacrisis ben ik 10 kg bijgekomen. Daarnaast had en heb ik nog steeds last van vervelende kwaaltjes als ik te lang loop zodat ik slechts 40km per week kan trainen. Daarvoor kon ik makkelijk gemiddelde van 65km per week trainen. De verwachtingen waren niet al te hoog gespannen.
Ik startte in de snelste wave van circa 55 atleten. Toen we na goed een kilometer een lange steile strook bergop moesten lopen op trappen en vervolgens in het bos werden mij benen gelijk afgesneden.
Op de stroken vals plat in het bos kon ik echter wel het ritme terugvinden maar tot 3 maal toe moesten we in het bos klimmen met een steiltegraad van meer dan 20 procent. Net zoals de andere atleten werd ik genoodzaakt om dit gedeelte te voet af te leggen. De wedstrijd was duidelijke lastiger dan een vlakke stratenloop en ik deelde volgens mijn oordeel de wedstrijd niet goed in zoals ik wou. Maar dit is niet echt verwonderlijk aangezien ik nog nooit op zo'n bergachtige omloop een wedstrijd had gelopen. De omloop en organisatie was voortreffelijk en coronaproof! Zeker voor herhaling vatbaar maar dan zal ik er voor zorgen dat ik wat minder lichaamsgewicht naar boven moet meesleuren.

Uitslag Trail du Viroin 9km

Strava

22 februari 2020: 2de plaats in Winderige Axel

Deze namiddag eindigde ik in het Nederlandse Axel op een 2de plaats op 38 deelnemers. Ik liep de 5,88km in een tijd van 21'42" of gemiddelde snelheid van 16,26km/h.

In de openingskilometer werd er traditioneel naar mijn gevoel te vlug gestart. Ik besliste dan ook om niet mee te gaan met van Anrooij, Kruisifikx, Eversdijk en De Meester. Na 1,2km kreeg ik ze echter wel in het vizier en besliste om een tussenspurt te plaatsen zodat ik in deze winderige strook mij kon verschuilen achter deze atleten. Na een goeie 3 kilometer in een korte dalende strook spatte de kopgroep van de 6km uiteen. Franklin van Anrooij & Thomas Kruisifikx moest ik laten gaan, maar ik kon wel het tempo volgen met Alex Eversdijk. Eén kilometer verderop moest Alex temporiseren & mij laten gaan. Ik slaagde om de kloof naar Thomas Kruisifikx te dichten & liep daarna in zijn zog naar de finish. Op ongeveer 300 meter van de aankomst plaatste ik een beslissende versnelling & kon Thomas al bij al makkelijk verslaan. Dit voelde echter alles behalve comfortabel aan als je weet dat ik een maximale hartslag behaalde van 182 wat meteen een evenaring is van mijn theoretische maximale hartslag.

Na afloop was ik tevreden met de vorderingen die ik afgelopen weken heb gemaakt. Ik ben weliswaar nog ver van mijn beste vorm op deze afstand verwijderd maar voel op training dat de vorm er misschien nog vlugger terug zal komen dan ik aanvankelijk dacht.

Een link naar de uitslag vind je HIER
Een link naar mijn Strava Activiteit vind je HIER

Mijn kilometertijden: km 1: 3'39"54
km 2: 3'44"68
km 3: 3'41"39
km 4: 3'40"05
km 5: 3'47"21
880 meter: 3'09"64
2 februari 2020: 12de in winderige & lastige omloop in Cadzand

Deze voormiddag eindigde ik 12de op 232 deelnemers in het Nederlandse Cadzand. Ik liep, in een winderige & lastige omloop, de 6,93km in 28'18" of een gemiddelde snelheid van 14,7km/h.

Ruim 3 maanden na mijn marathon liep ik in de 7 van Cadzand. De verwachtingen waren niet hoog gespannen, de conditie is nog ver zoek & mijn trainingsvolume staat nog niet op niveau van voor mij laatste marathon. De omloop is met de zandstrook van ruim 2km en de vele hellende stroken niet echt snel te noemen en dus ook geen waardemeter om te achterhalen hoeveel achterstand ik heb op mijn beste vormpeil.De openingskilometer kwam ik als 15de door in een goeie 3'40". Daarna temporiseerde ik in de ruim 2 kilometer lange zandstrook langs het strand waar de wind in het voordeel blies. Na ongeveer 3 kilometer kon ik een plaatsje opschuiven. Toen we terugkeerden richting aankomst na een goeie 3 kilometer kon ik Yves Buelinckx voorbij lopen. Enkele honderden meter verder kon ik ook Louis van Gils bijhalen & achterlaten. Maar daarna moest ik door de felle rukwinden die in het nadeel bliezen temporiseren. Zo kon Yves mij terug bijhalen & liepen we om zijn beurten aan kop naar de aankomst. In de lichte dalende strook naar de finish waar de wind in het voordeel blies kon ik hem vrij makkelijk kloppen & kon ik ook de terugkerende Louis van Gils nog achter mij laten.

Link naar de uitslag klik => HIER
20 oktober: Nieuw PR & duik onder 3h in Marathon van Amsterdam

Vandaag liep ik in Amsterdam de marathon in een nieuwe persoonlijke besttijd van 2h58'02" of een gemiddelde snelheid van 14,22km/h. Ik liep daarmee 6'51" vlugger dan mijn eerste marathon van vorig jaar in Antwerpen. Ik eindigde daarmee op de 605ste positie op 13475 aangekomen atleten. In de leeftijdscategorie van 35 tot en met 39 jaar was ik goed voor een 129ste plaats op 1595 deelnemers. In ideale weeromstandigheden & op een vlug parcours kon ik aan een constant tempo lopen zodat ik het 2de gedeelte slechts 36 seconden trager liep.Al in april besliste ik om in het najaar in de Nederlandse hoofdstad een gooi te doen naar een nieuw persoonlijk record. Vandaag waren de weeromstandigheden ideaal om een marathon te lopen, ongeveer 12 graden met geen regen & geen wind.
In het Olympische Stadion stond ik in het gele startvak net na de toplopers & andere atleten die vlugger liepen dan 2h40'. Ik stond vrij dicht gepositioneerd in mijn startvak zodat ik reeds na 25 seconden de startlijn voorbijliep.
Slechts de eerste halve kilometer werd ik gehinderd door veel tragere lopers maar daarna had ik telkens vrije doorgang. Na kleine 2 kilometer doorkruisten we het Vondelpark om na 4km doorheen het Rijksmuseum te lopen. Na 6,5km kwam ik voor de eerste maal mijn meegereisde supporters mijn vrouw Lieke, mijn zoon Douwe & Dochter Mila tegen. Ik besliste dan om mijn hartslagmeterband af te geven. Daarna kon ik na 9 kilometers een glimp opvangen van mijn supporters aan de overkant van de weg. De eerste 14 kilometer kon ik vrij vlot een tempo ontwikkelen van iets vlugger dan 4'10" per kilometer. Na ongeveer 14km begonnen de eerste tekenen van vermoeiheid in de benen op te spelen.

Daarna gingen we via amstelpark en liepen we een kleine 10 kilometer langs de rivier de Amstel waar er veel ambiance & animatie aanwezig was. Halfweg kwam ik door in een tijd van 1h28'43" & voelde de benen nog wat vermoeider aan.Desondanks dit gevoel kon ik toch nog een mooie tempo ontwikkelen. Na 25 kilometer en een doorkomsttijd van 1h45' begon ik er in geloven dat een tijd onder de 3 uren haalbaar was. De bevoorradingen onderweg verliepen vlekkeloos, ik kreeg op geen enkel moment last van mijn maag & geniette van de talloze aanmoedigingen langs de kant van de weg. Maar de grootste aanmoediging kwam na 32 kilometer wedstrijd, het moment dat ik de videofilm die mijn vrouw had gemaakt met de kinderen, zag. Deze is te bekijken door op bovenstaande foto te klikken. Zo kon ik toch voor enkele honderden meters mijn pijnlijke benen vergeten. Na ongeveer 38km kwam ik mijn trouwste supporters weer tegen & kon Lieke deze onderstaande foto maken.Ondanks Amsterdam vrij vlak is, waren er in de slotfase toch enkele stroken vals plat maar ondanks deze oneffenheden kon ik aan een vrij strak tempo blijven lopen De 41ste kilometer met terug een passage door het mooie Vondelpark werd mijn langzaamste & in de laatste kilometer begon ik last te krijgen van opkomende krampen zodat ik mijn eindspurt in het Olympische Stadion uitstelde tot de laatste 100 meter.

Na afloop was ik uitermate tevreden met mijn eindtijd die toch een stukje onder de 3 uren lag. Een bewijs dat het zware trainingsarbeid van de afgelopen maanden loonde. Ik liep zowel in juli, augustus & september iets meer dan 350 kilometer per maand.

Een link naar de uitslag vind je op Results Sporthive .
Een link naar mijn kilometer -en segmenttijden => strava.com/activities/2804469973
. Een link naar de statistieken van de marathon van Amsterdam => HIER
Mijn kilometertijden & tussentijden:


Zie Strava voor de kilometer tijden => strava.com/activities/28044699737 september: Nieuwe Persoonlijke Besttijd & 5de plaats in Koolskamp

Deze namiddag eindigde ik in de 42ste Stratenloop in Koolskamp als 5de op 106 deelnemers. Ik liep de 10,39km in een tijd van 37'29"3 of een gemiddelde snelheid van 16,63km. Na 10km kwam ik door in een tijd van 36'14"9 wat goed is voor een verbetering van mijn persoonlijke besttijd met 2 seconden.Vandaag moesten er 5 ronden afgelegd worden van net iets meer dan 2 kilometer. Het eerste gedeelte van het parcours blies de wind in het nadeel. Zo kon ik me in de openingsfase in de groep van ongeveer 10 lopers wegstoppen & kon vrij makkelijk het tempo volgen. In de 2de ronde liep ik in het gezelschap van de 20 jaar oudere Luc De Ketelaere, Felix Timperman en Simon van Brabant. De laatst genoemde moest in de 3de ronde lossen, terwijl we in de 3de en 4de ronde iets sneller liepen dan 16km/h. In de laatste ronde konden we de kloof naar Jens-Magnus Verhelst dichten. Daarna besliste ik om een aanval te plaatsen zodat ik misschien nog 5de kon worden. Ondanks ik de hete adem voelde van Luc De Ketelaere verplichte ik mezelf om niet achterom te kijken. Ik besefte ook dat ik nog mijn persoonlijke besttijd na 10km kon verbeteren & liep zo snel ik kon. Ook de laatste 390 meter, waar ik nog een tempo van 19km/h ontwikkelde, moest ik alles uit de kast halen om zo Luc De Ketelare te kunnen verslaan.

Na afloop was ik in de wolken dat ik mijn persoonlijk record vandaag kon verbeteren. Daarnaast ben ik héél tevreden over mijn plaats. Ik doe vandaag een goeie zaak in het regelmatigheidscriterium van het Molenland. Voor de eerste maal dit seizoen kon ik Jens-Magnus Verhelst verslaan, voor de 2de keer Luc De Ketelaere. Daarnaast eindigde, mijn dichtste concurrent in mijn leeftijdscategorie Jurgen Vandaele, vandaag op een 11de plaats.

Een link naar de uitslag vind je HIER

Mijn kilometer tijden:
km 1: 3'26"85
km 2: 3'27"72
km 3: 3'43"13
km 4: 3'36"72
km 5: 3'41"22
km 6: 3'41"39
km 7: 3'43"08
km 8: 3'44"33
km 9: 3'41"53
km 10: 3'28"7
390 meter: 1'14"04
17 augustus: Beste prestatie dit seizoen in Wingene

Deze avond liep in de 5de Memorial Diether Cornaer in Wingene de 11,24km in een tijd van 41'07" of een gemiddelde snelheid van 16,4km/h. Ondanks dit mijn beste seizoensprestatie was, eindigde ik slechts op een 17de plaats op 109 deelnemers.In de openingskilometer werd er héél vlug van start gegaan. Ik besloot echter wijselijk om na 800 meter een groepje van 7 atleten te laten gaan. Samen met de eerste dame Charline Vanneste liepen we aan een tempo van net onder de 3'40" in de openingsronde. Halfweg de 2de van de 3 af te leggen ronden begon het tempo te zakken. Zo besloot ik om vanaf de 8ste kilometer terug het tempo wat op te drijven. In het begin van de laatste ronde kon ik dan van Charline weglopen en kon ik de nummer 16 in de wedstrijd Gianni Van Hooren bij benen. Op ongeveer één kilometer van de finish besloot ik te versnellen maar kon hem er jammer genoeg niet aflopen. Daarna kon hij nog een klein kloofje slaan & was in de eindspurt niet bij machte om hem nog te bedreigen.

Na afloop was ik héél tevreden met mijn tijd die ik vandaag kon lopen. Ik kwam na 10 kilometer door in 36'31" wat meteen een seizoensbesttijd is op die afstand en mijn 3de beste tijd op de 10km. Als je weet dat mijn PR 36'17" is, die ik liep op een wedstrijd met een afstand van rond de 10km dan zat deze tijd er ook in moest de wedstrijd iets minder lang zijn.
Anderzijds doe ik vandaag een slechte zaak in het regelmatigheidscriterium Danneels Lopen in het Molenland. Mijn dichtste concurrent in mijn leeftijdscategorie Jurgen Vandaele eindigde vandaag op een 13de plaats

Een link van de uitslag vind je HIER

Mijn kilometer tijden:
km 1: 3'18"47
km 2: 3'37"78
km 3: 3'42"98
km 4: 3'36"68
km 5: 3'37"02
km 6: 3'48"69
km 7: 3'46"36
km 8: 3'39"59
km 9: 3'39"72
km 10: 3'44"19
km 11: 3'45"61
240 meter: 50'45

14 juli: Voor de 4de maal 9de in rampzalige wedstrijd

In Tielt Loopt de 5de wedstrijd van het Molenlandcriterium eindigde ik deze namiddag als 9de op 75 deelnemers. In een weliswaar bochtrijke & heuvelachtig parcours liep ik de 9,68km in een teleurstellende 36'52" of gemiddelde van 15,75km/h.In het begin probeerde ik niet te voortvarend van start te gaan & liet bewust Jens-Magnus Verhelst, Luc De Ketelaere en Charline Vanneste enkele tientallen meters van mij weg te lopen. Na een goeie andere halve kilometer kreeg ik het gezelschap van Oliver Vervaecke & probeerde in het zog afstand goed te maken op de eerder genoemde atleten. Op het einde van de eerste ronde moest ik hem echter laten lopen. Daarna werd het voor mij een lijdensweg. Mijn ronde tijden liep terug van 8'29" in de openingsronde naar om & bij de 9 minuten in de daaropvolgende rondes. In de laatste ronde moest ik zelf nog alles uit de kast halen om Jurgen Vandaele van mij af te houden.

Na afloop is dit terug een ontgoochelende prestatie ondanks ik de afgelopen maanden voldoende trainingskilometers afhaspelde. Het verschil in tijd tussen Jens-Magnus Verhelst & Luc De Ketelaere was vandaag respectievelijk 1'53" en 1'35" wat ten opzichte van eerdere wedstrijden een groot verschil is.Mijn kilometer tijden:
km 1: 3'26"01
km 2: 3'50"18
km 3: 3'33"84
km 4: 3'57"24
km 5: 3'49"36
km 6: 3'56"45
km 7: 3'58"8
km 8: 3'48"04
km 9: 4'04"28
680 meter: 2'27"93

27 juni: Teleurstellend resultaat op 5000 meter in Halluin

Gisterenavond heb ik op de Atletiekmeeting in het Franse Halluin de 5000 meter gelopen in een teleurstellende 17'42"64 of gemiddelde snelheid van 16,94km/h, ruim 14 seconden boven mijn PR. Ik eindigde daarmee als 24ste op 30 deelnemers.

Voor het eerst sinds 2017 waagde ik nog eens om deel te nemen aan een atletiekmeeting. Jammer dat ik sinds enkele dagen last heb van een allergie of lichte verkoudheid. Daarmee kon ik in de wedstrijd niet genoeg mijn hartslag de hoogte doen ingaan. De openingskilometer kwam ik nog door in een bemoedigende 3'26" maar daarna moest ik telkens terrein tov mijn persoonlijk record prijsgeven. Wel kon ik nog een 3-tal atleten inhalen en dankzij een eindsprint in de laatste 150 meter kon ik toch beter doen dan mijn 2de beste chrono op die afstanden.

Link naar de uitslag klik => HIER

15 juni: 7de & 1ste in mijn categorie in de Molendorploop

Deze avond eindigde ik in de Molendorploop in Ruiselede op een 7de plaats op 83 deelnemers. Ik liep de 9,21km in een tijd van 33'25" of gemiddelde snelheid van 16,54km/h. In de categorie vanaf 35 jaar tot en met 45 jaar werd ik 1ste.Vandaag stond de 3de wedstrijd op het programma die meetelt voor het loopcriterium Danneels Lopen in het Molenland. In Ruiselede bestond de wedstrijd uit 3 ronden van ongeveer 3km op een bochtrijk parours. Van bij de start liep ik in een groepje met onder meer Yorich Maenhout, Jens-Magnus Verhelst, Simon Brabant, Bart Godderis & Jurgen Vandaele. De eerste 2 kilometer kon ik dan ook een tempo ontwikkelen van 17km/h. Op het einde van de eerste ronde moest ik weliswaar lossen van Yorich, Jens-Magnus & Simon en kwam door op een 8ste plaats.
In de 2de ronde kon ik Simon Brabant inhalen en achter laten & moesten Bart Godderis & Jurgen Vandaele lossen ondanks ik deze ronde bijna een halve mintuur trager liep. Desondanks ik het vrij lastig kreeg liep de nummer 6 in de wedstrijd Peter Cerisier slechts enkele tientallen meters voor mij uit. Ik kon hem echter niet meer bijbenen & eindigde zo op een 7de plaats.

Na afloop had ik een dubbelgevoel over deze wedstrijd. Na 8km kwam ik door in een tijd van 28'56" wat slechts 4 seconden boven mijn PR op deze afstand is. Natuurlijk was het bochtrijke parcours met onder meer 3 maal een bocht van een 180 graden geen bevordelijke factor om een persoonlijke besttijd te verbreken. Anderszijds liep ik terug op niveau, nu nog hopen op een iets beter vormpeil & een beetje geluk met het parcours & weersomstandigheden & ik kan in de nabije toekomst een PR verbreken.

Een link naar de uitslag vind je HIER

Mijn kilometertijden:

km 1: 3'24"99
km 2: 3'34"45
km 3: 3'33"49
km 4: 3'36"20
km 5: 3'37"39
km 6: 3'40"39
km 7: 3'45"84
km 8: 3'44"03
km 9: 3'44"29
210 meter: 45"87
© - Renzo Vanhoorelbeke