vlag SloveniŽ    vlag SloveniŽ    

vlag SloveniŽ

    
     InfoSlovenia.be
foto
Bezienswaardigheden
Kust
Seca is een kustdorpje aan de Adriatische kust vlakbij de Kroatische grens. Het beeldenpark Forma Viva waar je Istrisch marmer kan bewonderen is de moeite waard om te bezoeken.

Lucija ligt vlak naar de bekendste badstad van Slovenia Portorož. Belangrijkste & enige bezienswaardigheid is het Kerkje van Lucia dat tevens het oudste gebouw van dit dorp is. Aan de kust is er een haventje met pleziervaartuigen.

Portorož is de grootste toeristische badplaats van de Sloveense Riviera. De stad heeft naast talrijke betonstranden een ongeveer 1km aangelegd zandstrand. Naast de vele winkeltjes vind je in Portorož tal van sportfaciliteiten zoals tennis, golf, zwemmen, bowlen, . . . . In de avond kan je er in de vele caf√©s, discotheken & het casino goed amuseren. Het enige bezienswaardigheid van de stad is het voormalige klooster Sint-Bernadin.

Aangelegd strand
In de Sloveense badplaats Portorož vind je een aangelegd zandstrand


Een kleine kilometer van Piran ligt het dorpje Fiesa. Hier vind je naast een kiezelstrand, veel olijfbomen & enkele zeldzame plant –en diersoorten.

Iets verderop ligt het stadje Strunjan dat bekend is om zijn oesterkwekerijen & zoutpannen. Het zout wordt nog op oorspronkelijke wijze gewonnen. Ieder jaar is er in Juli een zoutpannenfeest in de stad.

Op enkele kilometer van Strunjan vind je het stadje Izola dat vroeger zich op een eiland bevond. In de stad bestaat de helft uit toerisme & de andere helft uit industrie. Voor al de haven van Izola speelt voor de industri√ęle activiteiten een belangrijke rol. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Venetiaanse huizen zoals Manziolihuis, Lovisatohuis & last but not least Besenghi degli Ughi. In het oude stadsgedeelte is de Sint-Mauruskerk, waar prachtige schilderijen staan, een mooie bezienswaardigheid.

Sint-Mauruskerk
Het altaar van de Sint-Mauruskerk in Izola


Ankaran is een populaire badplaats die vlakbij de Italiaanse grens. Het klooster Sanot Niccolo d’Orta is omgebouwd tot een hotel.

Gerelateerde pagina's
Foto's Piran
Foto's Kust
Hotel Marita
Hotel Slovenija
Adressen Portorož