Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

InfoSlovenia.be - Bezienswaardigheden - Blejska Dobrava


Bezienswaardigheden
Blejska Dobrava
Blejska Dobrava ligt een goeie 10 kilometers van de stad Bled in het noorden van Slovenië en is een deelgemeente van Jesenice. Het dorp, deels gelegen in het Triglav Nationaal Park, telt 972 inwoners in 2023.
De belangrijkste bezienswaardigheden is de 16 meter hoge waterval Šum & de Vintgar kloof gelegen in de dorpen Blejska Dobrava & Spodnje Gorje.
Een andere bezienswaardigheid is de gotische kerk van Sint-Štefan gebouwd in de 15de eeuw. In de 18de eeuw werd deze kerk herbouwd in barokke stijl met onder meer 2 zijaltaren. Met een grafsteen ingebouwd in de kerkgevel liggen Katra en Jere begraven. Zij zijn de zussen van de bekendste Sloveense dichter France Prešeren.
Doordat de afstand van deze kerk met de waterval Šum slechts 1 kilometer bedraagt kan je dit gerust te voet afleggen en ondertussen genieten van het bos & de natuur in de omgeving. Door het heuvelachtige landschap is het een ideale omgeving om te mountainbiken of natuurwandelingen te maken.

Een zicht op het vallende water van de waterval Šum & de rivier de Radovna
Een zicht op het vallende water van de waterval Šum & de rivier de Radovna
Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Wat te doen in Omgeving Blejska Dobrava

Waterval Šum gratis in 2023
Vintgar kloof in Spodnje Gorje en Blejska Dobrava 10 euro in 2023, Meer info Ticketprijzen Vintgar kloof
Pokljuka kloof in Krnica gratis in 2023

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt
© Renzo Vanhoorelbeke