Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

Bezienswaardigheden Ljubljana: 30 tips voor citytrip!


Bezienswaardigheden
Ljubljana

Ljubljana is een hippe, sfeervolle, rustige, groene studentenstad met veel historie. De grootste stad van Slovenië, met 287 076 inwoners in 2023, wordt doorkruist door de Ljubjanica rivier, waaraan vele leuke restaurants en cafés liggen. In de avond heb je de mogelijkheid om een romantische wandeling te maken langs beide kanten van deze rivier. In het historische centrum van Ljubljana liggen enkele gezellige pleinen, talrijke mooie bruggen, wondermooie religieuze gebouwen, interessante musea, hippe boetieks en design winkeltjes. Ondanks dat Ljubljana klein is, hangt er wel een eigentijdse sfeer en alternatieve vibe waardoor deze hoofdstad ideaal is voor een meerdaagse stedentrip! Daarbij komt dat, door de aanwezigheid van talrijke parkeergarages aan de rand van het historisch centrum, Ljubljana makkelijk bereikbaar is via de wagen. De 2 uur durende wandeltocht onder begeleiding van een gids is een ideale manier om het historische hart van de stad te ontdekken. In deze blog nemen we je mee naar de leukste bezienswaardigheden, de mooiste bouwwerken, de interessantste museums en de tofste plaatsen.

Het Prešerenplein met de rode barokke Franciscuskerk van de Maria Boodschap

In het centrum van het historisch hart van Ljubljana ligt het Prešerenplein. Op dit plein zie je het monument van dichter France Prešeren die leefde in het eerste deel van de 19de eeuw. France kijkt naar de dame in reliëf hangend aan de muur aan de overzijde van het historisch bouwwerk met licht okergele façade. Dit was zijn onbeantwoorde liefde. Verder werd zijn leven ook gekenmerkt door alcoholisme. Zijn lied, Zdravljica, werd in 1991, het jaar dat Slovenië onafhankelijk werd, verkozen tot het Nationaal Sloveens Volkslied. De culturele feestdag of Prešeren dag vindt ieder jaar plaats op 8 februari, zijn sterfdag.

Een foto van het Prešerenplein met in het midden de Barokke Franciscuskerk en aan de rechterkant het standbeeld van France Prešeren
Een blik op het Prešerenplein met in het midden de rode Barokke Franciscuskerk en aan de rechterkant het standbeeld van France Prešeren


Aan de andere kant van het plein staat de 17de-eeuwse rode barokke Franciscuskerk van de Maria Boodschap. In de kerk bewonder je het 18de-eeuws hoofdaltaar ontworpen door Italiaanse beeldhouwer Francesco Robba. Daarnaast vind je 19de-eeuwse plafondschilderijen van de Sloveense kunstschilder Matevž Langus die later hersteld werden door de Sloveense impressionistische kunstschilder Matej Sternen. Naast de kerk zie je in het Urbanc gebouw het winkelcentrum Galerija Emporium. In dit mooi Art Nouveau paleis vind je in 5 verdiepingen modieuze en trendy kleding van talrijke luxe merken.
Boek een hotel in de buurt van het historisch centrum van Ljubljana
B & B Hotel Park in Ljubljana

De Drie Bruggen

De populairste brug van Ljubljana is ongetwijfeld de 3 Bruggen gelegen in het oude historische stadscentrum vlakbij het Prešerenplein. Deze brug verbindt de twee oevers van de rivier de Ljubljanica met elkaar. De breedste en middelste van de 3 bruggen de Špital brug is in 1842 ontstaan en is ook voor autoverkeer geschikt. De twee andere smallere voetgangers bruggen werden tussen 1929 en 1932 gebouwd naar het ontwerp van de bekendste Sloveense architect Jože Plečnik. Hij voegde aan de buitenste bruggen in het midden ook trappen die naar de overdekte en niet overdekte kades leiden langs de rivier.

Een blik op de Drie Bruggen met op de achtergrond de Barokke Franciscuskerk en het standbeeld van France Prešeren
Een foto van de Drie Bruggen met op de achtergrond de Barokke Franciscuskerk en het standbeeld van France Prešeren


Het Kasteel van Ljubljana

Gelegen op een steile bergheuvel met talrijke bomen en uitkijkend op het historisch centrum van de stad ligt het kasteel van Ljubljana. Bovenop de klokkentoren waar de vlag van Ljubljana staat te wapperen, geniet je van het wondermooi panorama op de stad. Wandel je de spiraalvormige trap af dan kom je in het virtueel museum. Daar kom je meer te weten over de geschiedenis van het kasteel. In de 15de-eeuwse gotische Sint-Joriskapel bewonder je fresco's met de wapenschilden van verschillende adellijke families. Eind mei 2015 openende het eerste Sloveens poppenspelmuseum hier zijn deuren. Het meeste interessante deel voor bezoekers is boven in de Estates Hall ondergebracht. Je hebt ook de mogelijkheid om het boeiende avonturenspel Escape Castle te spelen. Daarnaast zijn er bijna het hele jaar door tijdelijke exposities te bewonderen.

Het Kasteel van Ljubljana ligt op een beboste bergheuvel in de historische binnenstad
Het Kasteel van Ljubljana gelegen op een beboste bergheuvel overheerst de historische binnenstad


De meest eenvoudige manier om via het historisch centrum het kasteel te bereiken is door de indrukwekkende panoramische kabelbaan te nemen. Er rijden ook regelmatig toeristentreinen naar het kasteel van Ljubljana. Te voet heb je de mogelijkheid om de afstand en bijhorende hoogtemeters te overbruggen door een steil wandelpad te volgen via de zijkant om zo uit te komen aan de achterzijde van het kasteel.

Een ticket voor een bezoek aan het kasteel, klokkentoren, virtueel museum en poppenmuseum met de wondermooie kabellift kost 16 euro voor volwassenen in 2023, zonder kabellift 12 euro. Voor 4 euro extra kan je een excursie boeken met een rondleiding door het historisch centrum van Ljubljana en bezoekje aan het kasteel via de kabelbaan.


Meer Info Online Ticketprijzen Kasteel van Ljubljana

Meer Info over het Kasteel van Ljubljana

Sint-Nicolaaskathedraal

Midden 13de eeuw stond oorspronkelijk op de plaats van de kathedraal een Romaanse kerk. Het huidige Sint-Nicolaaskathedraal werd begin 18de eeuw door de Italiaanse schilder en jezuïeten architect Andrea Pozzo opgetrokken. Hij liet er een nieuwe barokke hallenkerk met zijkapellen in de vorm van een Latijns kruis bouwen.
Sint-Nicolaas is de patroonheilige van de vissers en zeelieden. In de kerk vind je een voornamelijk barok interieurdecoratie.
De overgebleven barokke interieurdecoraties omvat fresco's van begin 18de eeuw van de Italiaanse barokschilder Giulio Quaglio. De koepelfresco schilderde de Sloveense kunstenaar Matevž Langus in 1844. Maar ongetwijfeld het meest tot de verbeelding sprekende deel van de kerk zijn de wondermooie bronzen kerkpoorten, aan de zuid- en westkant, die in 1996 ter ere van het bezoek van Johannes Paulus II werden vervaardigd.

Links de Sint-Nicolaaskathedraal die tussen de Drie bruggen & de Drakenbrug ligt, rechts Fontein van de 3 rivieren
Links de Sint-Nicolaaskathedraal die tussen de Drie bruggen & de Drakenbrug ligt, rechts Fontein van de 3 rivieren


Fontein van de 3 rivieren

De Fontein van de 3 rivieren ligt op het stadsplein vlakbij het stadhuis en op amper 200 meter van het Prešerenplein. Het barokke monument is een van de bekendste in zijn soort in de Sloveense hoofdstad. De fontein werd door de Venetiaanse beeldhouwer en architect Francesco Robba ontworpen midden 18de eeuw. Het symboliseert de 3 bekende Sloveense rivieren de Ljubljanica, de langste rivier de Sava en de Krka. Aan de zijkant van de fontein zie je 3 mannelijke figuren die een waterkruik leeggieten.

Drakenbrug

De Drakenbrug, versierd met 2 koperen draken aan beiden zijden, werd in het begin van de 20ste eeuw gebouwd ter ere van Keizer Frans Jozef I. De draak verschijnt in de meest herkenbare afbeeldingen van Ljubljana waaronder het wapenschild en de vlag. De betekenis van de draak is kracht, moed en macht. De Italiaanse ingenieur Jurij Zaninović zorgde voor het Art Nouveau uiterlijk van de brug. De Dalmatische architect ontwierp de betonplaten waarin de gewapende betonconstructie is bekleed, de balustrades en de koperen drakenbeelden.

De drakenbrug in Ljubljana
Een uitzicht op de bronzen draken van de Drakenbrug


Het Plečnik huis

Op iets meer dan 1 kilometer van de 3 Bruggen in het district Trnovo in het zuidwesten van Ljubljana staat het Plečnik huis. De architect Jože Plečnik, die een onuitwisbare stempel drukte op het stadsbeeld van Ljubljana, woonde in het huis van 1921 tot aan zijn dood in 1957.
Het complex, bestaande uit 2 traditionele oude huizen en uitbouw met tuin, werd tussen 2013 en 2015 gerenoveerd. Achter de kleine inkomhal, kan je ook een blik werpen op zijn studeerkamer met bed en bijhorende badkamer. Daarnaast bewonder je onder andere het authentieke interieur van de keuken en de glazen rechthoekige veranda met uitzicht op de tuin. In het Plečnik huis kom je meer te weten over het leven en werk van de bekendste Sloveense architect. Tijdens je bezoek zie je allerlei schetsen, talloze plannen, originele modellen en foto's over de beroemde creaties van Plečnik, zoals de Centrale Markt van Ljubljana en de Nationale & Universiteitsbibliotheek van Ljubljana.

Huis van Sloveense Architect
Een blik op de veranda en het huis van Jože Plečnik vanuit de tuinMeer info Online Ticketprijzen Plečnik House

Meer info Plečnik huis Ljubljana

De Slagersbrug

De Slagersbrug, gebouwd in 2010, is gelegen tussen de Drie Bruggen & De Drakenbrug en verbindt de zuilengalerij van de Centrale Markt. De ontwerper van deze brug is ook nu terug Jože Plečnik & was 100 jaar geleden één van zijn niet-gerealiseerde projecten. Het is een brede voetgangersbrug met langs de ene kant trappen & in de midden een groot standbeeld Prometheus. De Sloveense beeldhouwer Jakov Brdar creeërde dit standbeeld samen met nog kleine sculpturen op & rond de brug. Kort na de opening werd het een plaats waar verliefde koppels liefdeshangsloten bevestigden aan de balustrades van de brug.

De Slagersbrug of Liefdesbrug ligt in het centrum boven de belangrijkste rivier van de stad de Ljubljanica
De Slagersbrug of Liefdesbrug ligt in het centrum boven de belangrijkste rivier van de stad de Ljubljanica


De Schoenmakersbrug

De Schoenmakersbrug die het Nieuwe plein met het Stadsplein verbindt, werd in 1931 en 1932 gerenoveerd door de architect Jože Plečnik. De brug bestaat uit 12 zuilen met bollen erop met in het midden 2 lataarnpalen. De balustrades werd in 1991 gerenoveerd.

schoenmakersbrug
Een blik op één van de vele mooie bruggen in de stad, de Schoenmakersbrug


Nationaal Museum van Slovenië

Het grootste deel van het Nationaal Museum is gevestigd in een grote museumwijk in de buurt van het Tivoli park. De archeologisch , cultuurhistorisch & etnografische verzameling is ondergebracht in een eind 19de eeuwse Neorenaissance gebouw. Het oudste museumstuk is de Neanderthaler fluit die ontworpen werd uit het bot van een beer. Daarnaast is Vače situla een gedecoreerd bronzen emmer en een oud-egyptische mummie één van de vele waardevolle objecten van het museum. In het Romeins Lapidarium ontdek je een verzameling van meer dan 200 stenen monumenten met Romeinse Latijnse opschriften.

Een ticket voor een bezoekje aan het Nationaal Museum bedraagt 8 euro voor volwassenen in 2022.

Meer Info Officiële Online Ticketprijzen Nationaal Museum

Meer Info over het Nationaal Museum in Ljubljana

Huis van de Illusie

Het huis van de Illusie is momenteel het jongste museum van de stad waar je sinds 2016 de hilarisch en leerrijke illusies kan ervaren. De ingang, gelegen aan het congresplein, ligt op slechts 200 meter van de dichtstbijzijnde parking. In de meer dan 40 expositieruimtes beleef je hilarisch, leerrijke en voor je hersenen erg misleidende illusies. Dit komt meestal doordat je brein in een korte tijdspanne veel verschillende informatie te verwerken krijgen. Daag jezelf uit door rechtdoor te wandelen in de Vortex tunnel terwijl de lichten rondom je heen dwalen. Een andere populaire en meeste gefotografeerde ruimte onder de bezoekers is de Kamer Ondersteboven. Dans in de Disco kamer, maak de mooiste selfies in de Caleidoscoop of maak kennis met andere optische -en gezichtsillusies. Een leuk uitstapje voor zowel jong en oud.

Een zicht op de voorzijde van het museum van de Illusie
Een blik de voorzijde van het museum van de Illusie


3,5 uur durende rondleiding in Ljubljana met eten en wijn

Deze foodtour door Ljubljana neemt je mee door het historisch centrum van Ljubljana. Tijdens een begeleide wandeling van 3-4 uur kom je in het Engels meer te weten over de stad, verhalen van de mensen, architectuur, de geschiedenis van de Sloveense natie en uiteraard - lokale en nationale gastronomie. Dit is veel meer dan een food -en winetour en zeker niet je gebruikelijke stadstour.


Een zicht op de rechts gelegen Fontein van de 3 rivieren gelegen in de omgeving van het Prešerenplein in het historische centrum van Ljublajna
Een blik op de rechts gelegen Fontein van de 3 rivieren gelegen in de omgeving van het Prešerenplein in het historische centrum van Ljubljana


Tijdens de foodtour krijg je 9 traditionele Sloveneense gerechten en 4 Sloveeense wijnen uit verschillende keukens uit alle delen en kringen van de samenleving van dit wondermooi land. Je maakt ook kennis met het historische hart van Ljubljana en hoort een overzicht van de geschiedenis van de Slovenen. Aan het einde van de rondleiding zal je buik vol zijn, je dorst zal verdwenen zijn en je zult meer weten over de geschiedenis van de Slovenen dan sommige van de medeburgers. U zult ook op de hoogte zijn van de oude stad, weten waar u de mooiste plekjes en lekkere restaurants kunt vinden. Het is een perfecte manier om uw verblijf in de prachtige en smakelijke hoofdstad te beginnen!
Nationale Galerij

De Sloveense Nationale Galerij herbergt de grootste verzamelingen kunstwerken van de hoge middeleeuwen tot de 20ste eeuw. De permanente collectie is onderverdeeld in historische perioden. In een 19de-eeuws pand met sierlijke kroonluchters en bepleisterde plafonds zijn er veel gotisch standbeelden, barokke en religieuze schilderijen van Sloveense kunstenaars bewonderen. In het moderne bijgebouw met glazen gevel is gewijd aan Europese schilders waaronder de Vlamingen Jacob van Kerckhoven, Peter van Kessel en Frans Francken II. Het atrium ertussen biedt plaats voor tijdelijke exposities.
Zo kan je onder andere de Biedermeier-portretten van Jožef Tominec, neoklassieke schilderijen van Franc Kavčič en de kunstwerken van realisten Janez en Jurij Šubic bezichtigen. Daarnaast zijn er ook schilderijen van Ivana Kobilca, Ivan Grohar, Rihard Jakopič en Matija Jama te bewonderen. Tevens zijn is er ook middeleeuwse kerkkunst en barokke kunstwerken van de Italiaanse kunstenaars Gregorio Lazzarini en Giulio Quagli die je kunt aanschouwen. De galerij herbergt de grootste verzameling van de Sloveense schilder, tekenaar en graficus Zoran Mušič.
De meest opvallend kunstwerk is de orginele fontein van de drie fonteinen van de Italiaanse beeldhouwer Francesco Robbe. Een replica kan je voor het stadhuis van Ljubljana bewonderen. Daarnaast is de Madonna van Krakovo een prachtige kunstwerk ontworpen door een anonieme beeldhouwer.
Het kunstmuseum Narodna Galerija is iedere week vanaf dinsdag tot en met zondag geopend van 10 uur tot 18 uur, donderdag tot 20 uur. Een ticket voor volwassenen voor de permanente en tijdelijke tentoonstelling kost 10 euro in 2022.

Een zicht op de voorkant van de Nationale Galerij
Een blik op de voorzijde van de Nationale Galerij
Zoo van Ljubljana

In het westen van Ljubljana, op 5 kilometer van het historisch centrum, ligt op de dichtbeboste zuidelijke hellingen van de Rožnik heuvel de dierentuin van Ljubljana.
Het 19,6 hectaren grootte dierenpark met 6,5 kilometer wandelpanden heeft een verzameling van circa 120 dierensoorten uit alle continenten die zich richten op dieren die typerend zijn voor de regio van de Alpen, de Pannonische en de mediterrane wereld.
Zo kan je de Bruine Beren Čupa en zijn zus Pombi, dieren die ook in het wild leven in Slovenië, bewonderen. Tevens heb je de mogelijkheid om 3 maal per week deze dieren te voederen. Daarnaast kan je de Euraziatische lyncx, een katachtige roofdier, spotten in het park. Andere Europese diersoorten die je kan zien zijn onder meer de wolf, Alpine steenbok, dam -en edelhert, rendier en ooievaar.
Bij de Afrikaanse dieren kan je de wondermooie vacht van het snelst landdier ter wereld, het jachtluipaard bewonderen. Uiteraard mogen de noordelijke giraffen Rastko en Cvetko niet ontbreken. Verder kan je onder andere de zwarte strepen van de steppezebra's, de Westerse chimpansees, bonti maki's, stokstaartjes en struisvogels bewonderen.

Een uitzicht op een spelende Westerse chimpansee
Een blik op een spelende Westerse chimpansee


Tivoli Park

Het omvangrijke landschapspark van 4,59km² groot omvat Tivoli en de heuvelachtige bosgebieden van Rožnik, Šiška en Koseze. Het ligt in het noordwestelijk deel van Ljubljana op slechts 700 meter van het historische hart.
In dit gebied leven onder meer 700 verschillenden boom -en plantensoorten, 500 soorten vlinders, 100 verschillende vogelsoorten, 50 soorten spinnen, 45 soorten libellen, 11 soorten reptielen en 10 soorten ambifieën.
In 1813 werd het park ontworpen door de Franse ingenieur Jean Blanchard die het noemde naar de tuinen van Tivoli in Parijs. Het wordt doorkruist met drie grote, met paardenkastanjebomen omzoomde paden. Tijdens een wandeling kan je genieten van de prachtige fauna en flora met talloze standbeelden en fonteinen. Het is dan ook een ideale locatie om in alle rust te genieten van deze wondermooie groene oase in de stad. Joggers vinden hier genoeg paden om een afwisselde looptocht te maken.
De schilderachtige Jakopič-promenade, ontworpen door architect Jože Plečnik, is een populaire buitenlocatie geworden voor exposities van hele grote foto's die het ganse jaar gratis toegankelijk zijn. Op het einde van deze brede autovrije parklaan zie je het kasteel van Tivoli. Het biedt onderdak aan het Internationaal Centrum voor Grafische Kunst waar je het hele jaar door tentoonstellingen kunt bezichtigen. Vanuit het centrum is dit stukje makkelijk te bereiken door de Cankarjeva cesta te nemen waar vele museums zijn gevestigd.
Maar in het park zijn ook nog andere historische gebouwen te bewonderen. Zo zie je in de omgeving waar veel sportfaciliteiten bevinden, een 18de-eeuwse barokke herenhuis waar het Nationaal Museum van Hedendaagse geschiedenis is ondergebracht.
Op de 391 meter hoge beboste heuvel Rožnik kan je een 16de-eeuwse kerk en de voormalige woonplaats van Sloveense schrijver Ivan Cankar bewonderen.

Een zicht op de Jakopič-promenade met aan de rand een fototentoonstelling van de Sloveense Olympische grootheden
Een blik op de Jakopič-promenade met aan de rand een fototentoonstelling van de Sloveense Olympische grootheden
Sloveens Etnografisch Museum

In de voormalige 19de eeuwse kazerne gelegen in Metelkova op 1 kilometer van het historisch centrum belicht het museum de verschillen tussen de Sloveense, Europese en niet-Europese culturele identiteiten. De grote museumcollectie, die wordt tentoongesteld in 3 verdiepingen, gaat over mensen, een verbinding met het heden en verleden tussen de traditionele en moderne cultuur van Slovenië en daar buiten.
De permanente exposities worden opgesplitst in natuur & cultuur en de mens & zijn plaats in de wereld. Dit zorgt ervoor dat het een modern, kleurrijk en boeiend museum is.
Een opvallend en prachtige museumobject is ongetwijfeld de kano Čupa. Dit is een uitgeholde boomstam die men in Italië in de omgeving van de Sloveense grens ontdekte en destijds werd gebruikt als vissersboot. Verder vallen ongetwijfeld de traditionele Sloveense klederdracht, kostuums, carnavalskledij en maskers op. Daarnaast kan je prachtige beschilderde meubelen waaronder een exemplaar uit Spanje, bewonderen.
Het museum is open van dinsdag tot en met zondag van 10h tot 18h, op donderdag tot 20h. Er is gratis toegang iedere eerste zondag van de maand. Maandag is het museum gesloten.
Tickets voor volwassenen bedragen 6 euro in 2022.

Een zicht op de kano Čupa is een uitgeholde boomstam die men gebruikte als vissersboot
Een blik op de kano Čupa is een uitgeholde boomstam die men gebruikte als vissersboot
Sloveens Spoorwegmuseum

Het Sloveens spoorwegmuseum ligt in het noordoosten van Ljubljana in de omgeving van het Tivoli Park.
Midden in de 20ste eeuw opende het museum de deuren voor het grote publiek. Momenteel wordt de collectie tentoongesteld in een pittoresk oud industrieel pand opgesplitst in 2 delen waar je ruim 60 historische locomotieven en meer dan 50 andere voertuigen kan bewonderen.
In het hoofdgebouw is een halvemaanvormige hangar waar je echte stoomlocomotieven ontdekt en in het naastgelegen pand is er een permanente expositie van de belangrijkste spoorgebieden.
Dit treinmuseum geeft een kijk van een treinstation uit de periode van de Oostenrijks-Hongaarse monarchie. Het oudste exemplaar is de SB 718, een goederenlocomotief gebouwd door de Schotse ingenieur John Haswell in 1861. De hoge snelheidslocomotief SB 17c 406 uit 1896, die destijds topsnelheden van 80 km/h kon halen, kan je eveneens bezichtigen. Daarnaast kan je ook diverse passagiers- , goederen- en smalspoor locomotieven bewonderen.
In de hal aan de overkant van de straat zie je allerlei soorten gereedschappen, communicatieapparatuur waaronder radiostations, telefoons, telegrafen en printtelegrafen. Verder krijg je een kijk van hoe de uniformen van de spoorwegbeambten in de loop der jaren evolueerde.
Het museum kan je iedere dag, uitgezonderd bepaalde feestdagen, van dinsdag tot en met zondag bezoeken van 10h tot 18h. Tickets voor volwassenen bedragen 8 euro in 2022.

Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Wat te doen in Ljubljana betalend

Ticketprijs Rondleiding Ljubljana + Toegang Kasteel met ritje kabelbaan => 17 euro in 2024

Ticketprijs Museum van Illusies => 12 euro in 2023

Ticketprijs Combiticket Nationaal Museum van Slovenië in Muzejska & museum Metelkova => 10 euro in 2023

Ticketprijs Nationaal Museum van Slovenië in Muzejska => 8 euro in 2023

Ticketprijs Nationaal Museum van Slovenië in Metelkova => 8 euro in 2023

Ticketprijs Het huis van Plečnik => 8 euro in 2023

Ticketprijs Zoo van Ljubljana => 10 euro in 2023

Ticketprijs Sloveens School Museum => 2 euro in 2023

Ticketprijs City Museum of Ljubljana => 6 euro in 2023

Ticketprijs Sloveens Natuur Historische Museum => 3 euro in 2023

Jakopič Gallery => 5 euro in 2023

Sloveens Etnografisch Museum => 4,5 euro in 2023 of gratis 1ste zondag van de maand

Ticketprijs Brouwerij Union Experience => 15,5 euro in 2023

Ticketprijs MGLC Internationaal Centrum Grafische Kunst => 6 euro in 2023

Ticketprijs Spoorwegmuseum => 8 euro in 2023

Ticketprijs Museum van de Moderne Kunst Metelkova => 5 euro in 2023

Ticketprijs Sloveens Museum voor Hedendaagse Geschiedenis => 5 euro in 2023

Ticketprijs Museum voor Architectuur en Design => 7 euro in 2023

Sloveense Nationale Galerij => 8 euro in 2023

Info Ticketprijzen Bezienswaardigheden Ljubljana

Vermelde prijzen zijn voor volwassenen
Wat te doen in Ljubljana gratis

Drakenbrug, Drie Bruggen, Slagersbrug, Schoenmakersbrug, gratis in 2023

Sint-Nikolaaskathedraal, Franciscuskerk van de Maria Boodschap, Kerk van de Heilige Cyrillus en Methodius, gratis in 2023

Botanische Tuinen Ljubljana gratis in 2023

Prešerenplein en Kongresniplein, gratis in 2024

City Art Gallery, Match Gallery, Tobacco Gallery, gratis in 2024

Nationale en Universiteitsbibliotheek, gratis in 2023

Sint-Janskerk in Trnovo, Kerk van de Visitatie, Sint-Jacobskerk en Sint-Florianskerk gratis in 2023

Gerelateerde pagina's
Foto's Sfeerbeelden Ljubljana

Foto's Bruggen Ljubljana

Foto's Kastelen Ljubljana

Daguitstap naar Ljubljana

Met het vliegtuig van Antwerpen naar Maribor

Accommodaties in de buurt

Hotel Emonec

Hotel Park Ljubljana

Central Hotel Ljubljana

Hotel Thermana Park Laško

Radisson Blu Plaza Hotel Ljubljana

© Renzo Vanhoorelbeke