Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links

Ptuj, Ontdek de Oudste Sloveense Stad!


Bezienswaardigheden
Ptuj
Ptuj is de oudste stad van Slovenië gelegen aan de rivier de Drava met 17 880 inwoners in 2022. Deze stad vlakbij de Kroatische grens gelegen is het middelpunt van de belangrijkste wijnbouwstreek van het land.
Ptuj & de nabijgelegen dorpjes zijn rijk aan archeologische vindplaatsen van onder andere Illyriërs, Kelten, Romeinen & Slovenen.

De trekpleister van deze stad is ongetwijfeld het aantrekkelijke Slovenski Triglav met het oude stadhuis en de Georgiuskerk. Andere prachtige bezienswaardigheden zijn het het kasteel van Ptuj & het dominicanenklooster.
In het kasteel ook wel het slot genoemd is er een streekmuseum waar je maskers, oud meubilair & schilderijen kan bewonderen. In het Dominicanenklooster, nu een museum kan je archeologisch vondsten bezichtigen.

Het stadspanorma van Ptuj, met aan de rechterkant de Georgiuskerk & op de voorgrond de rivier de Drava & de brug
Het stadspanorma van Ptuj, met aan de rechterkant de Georgiuskerk & op de voorgrond de rivier de Drava & in het midden bovenop de heuvel het kasteel
Kaart
1 Map

Kaartnavigatie


Gerelateerde pagina's
Accommodaties in de buurt
© Renzo Vanhoorelbeke