foto


Nieuws
5 september : Eerste maal 2de in Sint-Henricusloop!

In de 7de Sint-Henricusloop in Torhout werd ik deze namiddag 2de op 52 deelnemers. Ik liep de 4,57km in een tijd van 16'01" of gemiddelde van 17,12km/h. Deze week had ik een lichte verkoudheid opgelopen. Tevens regende het met pijpestelen tijdens de opwarming. De voorbereiding was dan ook verre van ideaal.Ik ging matig van start & liep een tijdje in 6de stelling. Panikeren deed ik echter niet & schoof na 800 meter op naar een 2de plaats. Enkel Andy Rietmaeker kon me nog volgen. Frederick De Backer had dan al een voorsprong van een 10-tal seconden. Na 2 kilometer liet ik het kopwerk over aan Andy om daarna op een stukje vals plat te versnellen.
Dit was voldoende om Andy van me los te schudden. Daarna moest ik echter nog aan een strak tempo lopen. Ik verbeterde mijn PB op de weg na 3km met een 7-tal seconden. Daarna volgde een trage kilometer & de laatste 200 meter kon ik nog op mijn gemak uitlopen.

Voor het eerst eindigde ik 2de in een loopwedstrijd. Ik was dan ook tevreden met mijn prestatie. Ook ben ik vol lof voor de organisatie die ons een prachtig asvalt parcours voorschotelde vandaag. Een kwartier na de wedstrijd mocht ik al mijn podium om mijn prijs in ontvangst te nemen. Wat een verschil met vele andere organisaties.

Kilometer tijden:

km1: 3'20"4
km2: 3'29"1
km3: 3'28"0
km4: 3'36"9
570 meter: 2'06"6

Een link naar de uitslag vind je op HIER
© - Renzo Vanhoorelbeke