foto


6 mei 2012: Snelste loopwedstrijd

Gisteren ben ik in een loopwedstrijd in de Tinekescross in Heule 15de geworden. Ik liep de 4,81km in 19'28" of een gemiddelde van 14,83km/h. Jammer dat de kilometeraanduiding van 5km niet klopte zodat ik mijn persoonlijke besttijd niet kon verbeteren op die afstand.
Wel liep ik 0,23km/h sneller dan vorige week. Vooral in het begin kon ik beter doseren dan vorige week en hield bewust wat in, in de 2de kilometer moest ik toch al serieus doorlopen om mijn gemiddelde te handhaven, ik had dan ook vooral last van mijn ademhaling door een lichte verkoudheid. Het tweede gedeelte van de loopwedstrijd was licht wind in de rug en zo kon ik toch mijn snelheid behouden.

In de laatste kilometer had ik voldoende reserves om meer dan 15km/h te lopen. Als de afstand 5km was geweest zou ik een tijd van 20'15" behaald hebben. Ik ben blij met mijn goeie prestatie van gisteren omdat ik toch weer ietsje sneller heb gelopen.
Voor een officiŽle uitslag is het volgens de organisatie nog enkele dagen wachten dus kan ik het deelnemersaantal en de link met de volledige uitslag nog niet posten.

© - Renzo Vanhoorelbeke