foto


Nieuws
Kaap van de 14km/h bereikt

Gisteren ben ik in de Vlerkejogging in Harelbeke, een proef die meetelt voor het Harelbeeks Joggingcriterium, 31ste op 73 deelnemers geworden. Ik liep de 10,75km in een tijd van 45'52" of een gemiddelde snelheid van 14,06km/h. Het parcours liep overwegend in het Provinciedomein de Gavers in Harelbeke.
Ik had me voorgenomen bij de start vooral de eerste kilometers te doseren. Dit lukte vrij aardig, er liepen talrijke lopers mij voorbij maar na 2 kilometer kon ik er toch een 10-tal vrij makkelijk terug inhalen. Na 1 ronde verhoogde ik het tempo en naderde ik op de lopers die de volledige eerste ronde voor mij gelopen hadden. Na een 8-tal kilometer begon ik op mijn tandvlees te lopen maar kon toch al 1 loper inhalen. Daarna probeer ik nog iets over te houden voor de laatste kilometer. Toen ik uit de Gavers liep, zette ik mijn eindspurt in en kon nog een tempo van net geen 15km/h lopen daarbij haalde ik nog een andere loper in en werd zo 31ste.Mijn tussentijd na 8km was 33'58" of een verbetering van mijn persoonlijke besttijd met 42 seconden, ook mijn tussentijd na 10km van 42'50" was goed voor een verbetering van mijn persoonlijk record met 40 seconden in vergelijking met de wedstrijd van vorige maand in Ogy.
Ik ben héél tevreden met mijn prestatie omdat ik mijn vooraf gesteld doel van 14km/h heb behaald en ik de afstand goed heb kunnen doseren.
De volledige uitslag kan je vinden op www.vlerkejogging.net


© - Renzo Vanhoorelbeke