foto


Nieuws
9 juni: Allereerste overwinning in Zerkegem!

Eergisteren heb ik de Run for Fun Walleloop in Zerkegem op mijn naam geschreven. Ik liep de 2,94km in een weliswaar matige 10'29" of een gemiddelde snelheid van 16,83km/h. Ik had een voorsprong van 30 seconden op mijn naarste belager & in totaal kwamen 128 deelnemers aan de start.

Eerder dit jaar liep ik al 2 maal een 3000 meter op de atletiekpiste, nu wou ik dezelfde afstand eens op de weg lopen.

Van bij de start liep ik op kop, na een 2-tal versnellingen slaagden er nog altijd 2 lopers in om me bij te benen. Daarna besloot ik het grindpad van ongeveer 250 meter voor mijn rekening te namen. Toen ik de bocht naar links nam had ik een voorsprong van 30 meter. De eerste kilometer haspelde ik af in 3'27"1.
De 2de kilometer kon ik enigzins mijn tempo vasthouden maar vooral de laatste kilometer begon ik niet alleen last te krijgen van het warme weer maar volgde een lastig stuk op het gras met daarvoor passage over een korte bolvormige brug. De verschillende keren dat ik in de slotfase achterom keek zag ik niemand.

Zo kon ik mijn eerste loopwedstrijd winnen. voor mij een mentale opsteker ondanks ik dit jaar al betere prestaties heb neergezet. Het warme weer met temperaturen rond de 28 graden kon ik maar deels als excuus inroepen.

Mijn gemiddelde hartslag bedroeg 180 mijn maximale 189, 1 slag boven mijn theoretische maximale hartslag.

Link naar de uitslag => HIER 


Mijn kilometertijden:

km1: 3'27"1
km2: 3'32"7
940 meter: 3'29"1


© - Renzo Vanhoorelbeke