foto


10 september: Podiumplaats in Sint-Henricusloop

Deze namiddag eindigde ik op een 3de plaats op 63 deelnemers in mijn 2de Sint-Henricusloop in Torhout. Ik haspelde de 4,57km af in een tijd van 16'25" of een gemiddelde snelheid van 16,7km/h.



Vooraf had ik me voorgenomen om niet te voortvarend van start te gaan. Zo kwam ik na de kleine ronde van ongeveer 1 kilometer door als 7de op goeie 5 seconden van de koplopers. Daarna versnelde ik & kon zo na ongeveer anderehalve kilometer de 5 koplopers waar onder andere Andy Rietmaeker , Martijn Hosten, Eric Oyaert & Jindrich Peiren deel van uitmaakten, bijbenen. De daaropvolgende kilometer kon ik ,met de wind die in het nadeel blies, makkelijk de koplopers volgen. Daarna kwam er een versnelling van Andy Rietmaeker zodat enkel Andy , Martijn & ik overbleven. Maar na een goeie 3 kilometer moest ik ook passen. Daarna kon ik de laatste andere halve kilometer, met de wind die in het voordeel blies, aan een strak tempo blijven lopen zodat geen enkele loper mijn nog kon voorbijsnellen.

Na afloop was ik dan ook tevreden met mijn 2de podiumplaats in de Sint-Henricusloop. Na mijn CMV virus van augustus wist ik vooraf dat ik mijn tijd van vorig jaar niet zou kunnen verbeteren.

Link naar de uitslag Klik => HIER
Verslag Krant van West-VlaandereN Klik => HIER


Mijn kilometertijden:

km1: 3'31'41"
km2: 3'30"9
km3: 3'43"48
km4: 3'37"09
570 meter: 2'02"85

© - Renzo Vanhoorelbeke