foto


Nieuws
21 april: Debuut op Atletiekpiste

Deze vooravond liep ik op de Dynergo Open Meeting in Oordegem de 3km in een tijd van 10'11"90 of een gemiddelde snelheid van 17,65km/h. Hiermee eindigde ik 10de op 11 atleten. Een stukje boven mijn doel van 10 minuten maar niet ontevreden over het resultaat.

Op aanraden van mijn trainer verkoos ik een 3000 meter wedstrijd op de piste te lopen als voorbereiding op een 5000 meter later dit seizoen. Vooraf was het koffiedik kijken naar het aantal deelnemers aangezien vorig jaar deze afstand niet werd gelopen.
Met 11 deelnemers stonden we kwartier later dan voorzien om 18h15 aan de start. De eerste 200 meter volgde ik de groep maar doordat ik na 200 meter doorkwam in een tijd van 36 seconden besliste ik wijselijk om te temporiseren. Tot op ongeveer 4 ronden van het einde zat ik op schema om 10 minuten te lopen maar de laatste ronden moest ik onherroepelijk vertragen. Desondanks naderde ik in de laatste ronde op de nummer 9 maar kon hem niet meer bijbenen.

Van mijn pistewedstrijd heb ik met volle teugen genoten ondanks ik 12 seconden boven mijn doel eindigde.
Ik deelde mijn wedstrijd goed in & kon op het einde een maximale hartslag van 188 bereiken. Enig nadeel was dat ik heel de wedstrijd alleen liep.
Binnen een 2-tal maanden volgt een nieuwe 3km wedstrijd & ben er vrij zeker van dat ik dan een stuk sterker voor de dag zal komen.
Een link naar de uitslag vind je hier HIER


© - Renzo Vanhoorelbeke