foto


Nieuws
21 oktober: 16de in Relays op de Blaarmeersen

Deze namiddag ben ik samen met Stefaan Van Roose & Dieter De Bal bij de Masters 16de op 57 teams geëindigd in de Cross Cup Relays op de Blaarmeersen in Gent.

Voor het eerst stond ik vandaag aan de start van een veldloop. In totaliteit bedroeg de wedstrijd amper 4500 meter, er moest door de verschillende lopers respectievelijk 1000 , 1500 en 3000 meter afgelegd worden. Ik mocht om iets voor 16h de spits afbijten. Na het startschot liepen de eerste 200 meters enkele tientallen veldlopers mij voorbij. Ik was al blij dat ik vrij makkelijk de 2 valpartijen links & rechts van mij kon ontwijken.

Na goed 400 meter wedstrijd begon ik enkele atleten in te halen, net voor de zandstrook koos ik de snellere linkerkant van het parcours wat er terug voor zorgde dat ik nog enkele plaatsen kon goed maken. In de vrij lastige zandstrook moest ik weliswaar één plaats prijsgeven, de laatste 200 meter behield ik mijn plaats & kon de stok als 29ste doorgeven aan Stefaan.

Zowel Stefaan als Dieter kwamen individueel een stukje sterker voor de dag als ik. Zo konden we nog opschuiven naar een 16de plaats.

Deze wedstrijd was voor mij vooral een leuk tussendoortje, 1000 meter is niet de afstand die mij het meeste ligt maar was toch blij dat ik halfweg het pak eindigde.

Een link van de wedstrijd vind je => HIER

© - Renzo Vanhoorelbeke