foto


Nieuws
25 mei: Grote ontgoocheling in Izegem

Mijn 2de wedstrijd op de piste is deze vooravond uitgedraaid op een grote ontgoocheling. Mijn doel om net onder de 10 minuten te lopen behaalde ik niet. Ik liep de 3km in 10'23"26 of een gemiddelde snelheid van 17,33km/h en daarmee bleef ik ruim 11 seconden boven mijn persoonlijke besttijd. Ik eindigde 8ste op 9 deelnemers.

Tot mijn grote verbazing mocht ik in de binnenste baan vertrekken. Van bij de start overstaken me logischer een 4-tal atleten en de eerste 2 ronden verliepen vrij vlot. Een andere atleet die al enkele honderden meters in mijn zog liep, liet ik voorbijsteken. Na 1km kwam ik door in 3'17" goed op schema om onder de 10 minuten te eindigen. Maar even later kon ik niet verhinderen om de nummer 4 in de wedstrijd te laten gaan. Na 1800 meter besefte ik al dat het héél moeilijk werd om mijn persoonlijke besttijd te verbeteren. Er volgden nog 3 héél zware ronden om vervolgens in een teleurstellende tijd te eindigen. De laatste ronden overstaken nog 2 masters mij.

Na afloop van de wedstrijd was ik zwaar ontgoocheld. Nochtans verliepen de intensievere trainingen van de laatste weken vrij vlot & kon het tempo lopen die mijn trainer me vooropstelde. Ook voor de wedstrijd was ik meer ontspannen dan in april.

Mijn gemiddelde hartslag bedroeg 176 mijn maximale 181 .

Link naar de uitslag => Klik hier


© - Renzo Vanhoorelbeke