foto


Nieuws
25 juni 2015: PB op de 3000 in Franse Halluin

Gisterenavond liep ik op de atletiekmeeting in Halluin een tijd van 10'06"58 op 3000 meter of gemiddelde snelheid van 17,8km/h. Goed voor een verbetering van mijn persoonlijke besttijd met 2,6 seconden.

Nooit eerder liep ik een wedstrijd in Frankrijk maar net over de grens stond gisteren een mooi atletiekmeeting op het programma. Om 23h startte ik samen met 19 andere Franse atleten. Na de eerste kilometer, die vrij vlot verliep, kwam ik door in 3'18". Goed op schema om onder de 10 minuten te lopen, halfweg klokte ik af af in 4'59" maar de daaropvolgende kilometer moest ik terrein prijs geven. Bij het ingaan van de laatste ronde was mijn tussentijd 8'47" wat wil zeggen dat ik absoluut niet meer mocht verzwakken. De laatste ronde kon ik echter nog een versnelling plaatsen zodat ik mijn record lichtjes kon verbeteren. Ik werd in de C-reeks 12 op 20 atleten.

Na afloop was ik dan ook héél tevreden over mijn wedstrijd & prestatie. Afgelopen winter & lente heb ik door ziekte & blessure minder kunnen trainen dan vorig jaar maar toch maak ik progressie. Indien ik volgend jaar mijn normale trainingsprogramma kan afwerken, zit een tijd onder de 10 minuten er zeker in. Mijn gemiddelde hartslag bedroef 171, mijn maximale 182.

Een link naar de uitslag vind je HIER

© - Renzo Vanhoorelbeke