foto


Nieuws
28 mei: Winst in Dwars door Wervik!

Vandaag heb ik de 3,7km in Dwars door Wervik op mijn naam geschreven. Ik liep de afstand in een tijd van 10'41"3 of een verbetering met bijna 14 seconden tov 2015 en een gemiddelde snelheid van 17,45km/h. Meteen ook mijn snelste loopwedstrijd op de weg ooit.Doordat alle drie de afstanden op het zelfde moment van start gingen zou het zowiezo bijna onmogelijk zijn om mijn plaats in de wedstrijd te weten. Maar mijn doel was op zijn minst 10 seconden beter te doen dan vorig jaar.
De eerste kilometer kon ik, ondanks de lastige strook van 600 meter door het gras, afhaspelen aan een snelheid van 18,3km/h . De daaropvolgende kilometer kon ik voor een goeie halve kilometer Joris Moeyaert volgen zodat de 2de kilometer ook veel vlugger verliep tov vorig jaar. Daarna volgde de vervelde stukje offroad met veel putten & steenslag. Gelukkig slaagde ik er nog in op de atletiekpiste een versnelling te plaatsen. Slechts op 50 meter van de aankomst wist ik dat ik deze wedstrijd zou winnen.
Na afloop was ik dan ook héél tevreden niet alleen met de overwinning maar ook omdat ik beduidend vlugger liep tov vorig jaar. Het is mijn 2de overwinning ooit. Twee jaar geleden won ik de run for fun in Zerkegem.

Een link naar de uitslag vind je op HIER


Mijn kilometertijden:

km1: 3'16"83
km2: 3'24'86
km3: 3'38'8"
690 meter: 2'20"87


© - Renzo Vanhoorelbeke