foto


Nieuws
28 juli: 6de plaats in Strandloop Wenduine

Vanavond behaalde ik een 6de plaats op 245 deelnemers in de Strandloop in Wenduine. Op het zanderige & heuvelachtige omloop liep ik de 10,57km in een tijd van 41'09"9 of een gemiddelde snelheid van 15,4km/h.

Het was al van 2013 geleden dat ik nog eens aan een strandloop deelnam. Dit type wedstrijd is dan ook niet mijn geliefde terrein. Na een gezapige start kon ik na 800 meter opschuiven naar een 6de plaats. De eerste 5 atleten hadden ten opzichte van mij een duidelijk kloof geslagen & het was voor mij onmogelijk om er nog naar toe te lopen. Achtermij bleef Jean-Marc Culot lange tijd op een overbrugbare afstand lopen. Zelf na 8km kwam hij terug tot op enkele seconden, maar gelukkige volgde dan een makkelijker beloopbaar strook in het bos zodat ik mijn voorsprong kon uitbreiden. Zo kon ik de laatste kilometer met een beetje reserve afwerken & eindigde op een 6de plaats.

Na afloop was ik tevreden over mijn prestatie, de 6de plaats is de beste eindnotering in deze wedstrijd op de middellange afstand en duidelijk beter dan mijn 16de plaats van 4 jaar geleden.
Uitslag
Een link naar de uitslag vind je door HIER te klikken.
© - Renzo Vanhoorelbeke