Ontdek de verschillende vakanties voor je rondreis door Slovenië

Home Kaart Bezienswaardigheden Ljubljana Kust Triglav National Park Karst Noorden & Centrum Zuiden & Oosten A-Z Accommodaties Campings Hotels Foto's Blog Links
Ontdek de verschillende vakanties voor je rondreis door Slovenië

10-daagse groepsrondreis bij Sawadee Reizen => Boek Reis!

15-daagse fiets -en kampeervakantie bij Sawadee Reizen => Boek Reis!

8-daagse fietsvakantie door de Julische Alpen bij Natuurlijk Reizen => Boek Reis!


10-daagse groepsrondreis bij Sawadee Reizen
Reisprogramma

Bij de 10-daagse groepsrondreis vliegen we op dag 1 via Schiphol naar het Jože Pučnik vlieghaven in Brnik op slechts 40km van het sprookjesachtig Meer van Bled.
Op dag 2 maken we een lichte wandeling van ongeveer 3 uur vanaf het plaatsje Begunje naar Radovljica om te eindigen aan de oevers van het Meer van Bled. Op het kleine centrale Linhart-plein kunnen we genieten van de prachtige versierde gevels. Dit dorp staat ook bekend om zijn bijenteelt en ijzersmeedwerk.
Op dag 3 brengen we een bezoekje aan een traditionele en biologische bijenhouderij en uiteraard mogen we ook van de honing proeven. Verder bezoeken we het wondermooie Kasteel van Bled die op een steile klif is gelegen. Daar kan je genieten van een prachtig panorama op het Meer van Bled.

Uitzicht op het meer van Bled met het eiland
Een wondermooie blik op het Meer van Bled met het eiland


Na de lunch reizen we door naar het nabij gelegen Gorje. Daar wacht ons een bezoekje aan de Vintgarkloof. Langs het 1,6 kilometer lange traject zal je de prachtige stromingen van de rivier de Radovna tussen twee verticale rotsheuvels Hom en Bort kunnen bewonderen. Op het einde van de kloof ligt de 16 meter hoge waterval Šum.

Een blik op het heldergroene stromende water van de rivier de Radovna in de Vintgar kloof
Een blik op het heldergroene stromende water van de rivier de Radovna in de Vintgar kloof


Op dag 4 fietsen we van Bohinjska Bistrica aan een rustig tempo langs het rustige maar prachtige meer van Bohinj tot aan het startpunt van de kabelbaan naar de berg Vogel. Bij mooi weer kunnen jullie boven op de 1922 meter hoge berg genieten van de prachtige natuur van het Triglav National Park. In de namiddag volgt nog een wandeling.

Een wondermooi uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden
Een prachtige uitzicht op het Meer van Bohinj, het heldere groene water & in de achtergrond de steile beboste bergwanden


Op dag 5 bezoeken we de stad Kranjska Gora die in de winter het populairste skioord van Slovenië is. Daarna rijden we via de Vršič-pas door het Triglav Nationaal Park om vervolgens in de Soca vallei aan te komen. Daar kan je de prachtige Soca rivier bewonderen. Als je het tof vind kun je in de namiddag je adrenalineniveau opkrikken door deel te nemen aan een leuke raftingtocht over de Soča rivier.

Een blik op het turquoise groene water van de Soca rivier
Een blik op het turquoise groene water van de Soča rivier


Op dag 6 vertrekken we vanuit Bovec naar Kobarid om in de ochtend het Kobariški muzej te bezoeken. Dit is een oorlogsmuseum over de eerste Wereldoorlog. Na het middagmaal maken we een korte wandeling.
Op dag 7 bezoeken we aan de Lisjak een olijfolieboerderij. Na de rondleiding door dit familiebedrijf mogen jullie uiteraard weer proeven. Daarna rijden we naar Piran, het mooiste kustplaatsje aan de Sloveense Adriatische Riviera. We slenteren door de smalle straten en romantische pleintjes. We genieten onder meer van de klokkentoren van de Sint-Joriskathedraal, gelegen op een heuvel en het Tartini plein. We overnachten in het nabijgelegen Portorož.
Op dag 8 beginnen met een bezoek aan een wijnmakerij waar we ook enkele Sloveense wijnen mogen proeven. Daarna reizen we door naar de populaire grotten van Postojna. Via een rit op een elektrische treintje gedurende 3,5 kilometer volgt een rondleiding in het voetgangersgedeelte. De gids wandelt door de 5 grote grottenkamers waar je kan genieten van de vele stalagmieten en stalactieten. Daarnaast zal je een blik kunnen werpen op de grottenolm, een witte salamander die 12 jaar zonder voedsel kan overleven. Daarna rijden we door naar Ljubljana waar jullie nog de kans krijgen om de stad te ontdekken.
Op dag 9 kan je de hoofdstad verder bezoeken. Zo kan je in het historisch centrum vanop het Prešerenplein genieten van de Drie Bruggen, de rode barokke Franciscuskerk, het standbeeld van France Prešeren en op de steile beboste heuvel zie je het Kasteel van Bled. In de avond kan je een romantische wandeling maken langs de oevers van de rivier Ljubljanica en genieten van een drankje en een hapje langs een van de vele terrassen. Verder kan je in het historisch gedeelte onder meer de Slagersbrug, Drakenbrug en de Schoenmakersbrug bewonderen. Op de laatste dag rijden we naar Ptuj, de oudste stad van Slovenië gelegen in het oosten. Boven op de steile berg ligt het Kasteel van de stad. Op deze plek kan je genieten van een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en het meer van Ptuj.
Dag 10 Afhankelijk van het uur van de vlucht kan je in Ljubljana nog even genieten van de laatste uren van je vakantie.

15-daagse fiets -en kampeervakantie bij Sawadee Reizen

Bij deze reis is het vervoer naar het startpunt in het Sloveense Lesce nabij Bled niet inbegrepen. Bij het boeken van je vliegtuig of als je met de auto komt zal je hiermee rekening moeten houden.

Reisprogramma

Op Dag 1 wordt je in de loop van de dag verwacht op Camping Šobec in Lesce. Je ontmoet daar de reisbegeleiding en overige reisgezellen. Hier heb je de mogelijkheid om voor het avondmaal het Meer van Bled al wandelend te ontdekken of je kan er voor opteren om een korte fietstocht van 20 kilometer af te leggen.
De eerste fietsrit met de groep Dag 2 loopt van Lesce om 54 kilometer verder aan te komen in Ljubljana. Het lastige deel van de rit ligt in het begin want na 17 kilometer bereik je reeds het hoogste punt. Vanaf het stadje Kranj fiets je doorheen tal van prachtige dorpen. De aankomst ligt in camping Ljubljana in de hoofdstad van Slovenië.
Op Dag 3 kan je genieten van de prachtige en relatief rustige stad Ljubljana. In het historisch gedeelte kan je vanop het Prešerenplein genieten van de Drie Bruggen, de rode barokke Franciscuskerk, het standbeeld van France Prešeren en op de steile heuvel kan je het Kasteel van Ljubljana bewonderen. In de avond heb je de mogelijkheid om een romantische wandeling te maken langs de oevers van de rivier Ljubljanica en genieten van een drankje en een hapje langs een van de vele terrassen. Verder kan je in het historisch gedeelte onder meer de Drakenbrug, Slagersbrug en de Schoenmakersbrug bewonderen. In de Mestni trg, een van de belangrijkste winkelstraten van de stad ontdek je allerlei antiek- en cadeauwinkels, boetieks , boekhandels en andere kleinere winkels met mooie en authentieke producten die je uitnodigen om binnen te komen.
Bezoek Tip: Bezoek het Plečnik huis over de beroemde architect van de stad Jože Plečnik.
Op Dag 4 volgt er een fietstocht van Ljubljana naar Postojna. Via kleine rustige wegen fiets je door een groen heuvellandschap om na 69 kilometer op minder steile klimmetjes aan te komen in Postojna.
Op Dag 5 kan je kiezen tussen een fietstocht in het Karstgebied of de omgeving te verkennen. Een rondrit over heuvelachtige soms pittige korte hellingen van 39 kilometer goed voor 549 hoogtemeter. De route gaat zelfs voor een deel over gravelwegen.
Je kan deze vrije dag ook gebruiken om de Grotten van Postojna te bezoeken. De rondleiding in de bekendste grotten van Slovenië begint met een rit op een elektrische treintje gedurende 3,5 kilometer. Doornaast volgt een rondleiding met de gids waar je kan genieten van de vele stalagmieten en stalactieten doorheen de 5 grote grottenkamers. Daarnaast zal je de grottenolm kunnen bewonderen, een witte salamander die 12 jaar zonder voedsel kan overleven.
Tevens kan je het 10 kilometer verder gelegen Kasteel van Predjama en het daarbij gelegen grootste grotkasteel van de wereld, de Predjamagrot bezichtigen.
Op Dag 6 volgt een lange fietstocht van 71 kilometer waar je 1026 meter stijgt maar wel 1515 meter daalt. Na een korte aanloop volgt vanaf het dorp Bukovje een lange klim van 6 kilometer. Daarna volgt een plugstreet door een wondermooi bos. Vervolgens kan je genieten van het prachtige landschap met kersenbomen en wijngaarden tijdens een lange afdaling richting Ajdovščina om een kleine 30 kilometer verder aan te komen in de Sloveens-Italiaanse grensstad Nova Gorica.
Op Dag 7 fiets je naar Kobarid over een rit van 60 kilometer waar je 1251 meter stijgt en 1097 meter daalt. Er volgen pittige middellange klimmetjes van 4,4km in Ravnica en respectievelijk 5,6km en 5,3km in Grgar. In Čepovan kan je genieten van de prachtige groene hoogvlakte met in de verte de schitterende bergtoppen. Na Most na Soci fiets je door rustige dorpjes langs het heldergroene water van de Soča rivier.
Op Dag 8 kan je genieten van een welverdiende rustdag of kan je de koninginnenrit van deze fietsvakantie beleven op deels Italiaanse wegen. Bij Idrsko beklim je een 5 kilometer lange en zeer steile helling naar Livek. Na 29 kilometer volgt een klim van, je leest het goed, 19,4km terug richting Slovenië. Het is de moeite waard want je kan genieten van prachtige uitzichten met soms besneeuwde bergtoppen in de verte. Je kan kiezen voor de route van 61 kilometer of 78 kilometer. Een vrije dag in Kobarid kan je ook nuttig besteden door het oorlogsmuseum van Kobarid over de Eerste Wereldoorlog te bezichtigen.
Op Dag 9 volgt een korte etappe van 22 kilometer door de prachtige vallei van de Soča. Je krijgt ook de kans om een duik te nemen in het heldergroene water.
Op Dag 10 kan je tijdens je rustdag de watersporten rafting en canyoning ontdekken. Je hebt ook de mogelijkheid om te kajakken of een bergwandeling te maken op 2200 meter hoogte in Kanin.
Op Dag 11 volgt een middellange etappe doorheen het Triglav National Park naar Kranjska Gora. Je kan kiezen tussen de route van 46 kilometer of 49 kilometer. Tijdens je tocht kan je genieten van schitterende uitzichten op het spectaculaire berglandschap. De zwaarste route gaat via de Vršič-pas naar Kranjska Gora waar onderweg een klim wacht van 9 kilometer met een gemiddelde stijgingspercentage van 10%. De minder zware route fiets je langs de grens met Italië over de 7 kilometer lange Passo del Predil.
Op Dag 12 geniet je van een rustdag in het wintersportgebied van de stad. Je kan het 17de eeuwse alpenhuis bezoeken of een bezoekje brengen aan de Russische Orthodoxe kapel. Je kan ook verkiezen om te genieten van een hapje en drankje op een van de terrassen in de stad.
Op Dag 13 staat een 44 kilometer lange fietstocht op het programma naar Lesce. In het begin fiets je op de fietsroute D-2 om na 15 kilometer in Mojstrana een pittige helling van 3 kilometer te nemen. Daarna kan je genieten van mooie bossen langs het Meer van Bled om zo terug aan te komen op het beginpunt van de reis in Camping Šobec.
Op Dag 14 kan je genieten van de laatste, maar daarom niet minder mooie fietstocht, rond het prachtige Meer van Bohinj. Via het Meer van Bled fiets je stroomopwaarts langs de rivier Sava Bohinjka tot aan het Meer van Bohinj. Je fietst door een wondermooie vallei. Op de terugweg rijd je op golvend terrein met lange bochtige afdalingen om daarna terug op Camping Šobec aan te komen.
Op Dag 15 vertrek je na het ontbijt terug naar België of Nederland met eventueel de fietsbus of ander zelf gekozen vervoermiddel die niet in dit pakket inbegrepen is.8-daagse fietsvakantie door de Julische Alpen bij Natuurlijk Reizen

Bij deze reis moet je zelf je vliegtuigticket en vervoer naar de startplaats boeken of je kan er voor opteren om met de auto naar Slovenië te rijden.

Reisprogramma

In het noordwesten van Slovenië ligt in het Triglav National Park een wondermooi ongerept natuurgebied met reusachtige bergen, heuvel, bossen, meren, watervallen en talrijke rivieren.
Op Dag 1 kom je aan in Bled aan de rand van het Triglav National Park waar je kan genieten van het prachtige uitzicht op het Meer van Bled. Indien je vroeg genoeg aankomt kan je via de traditionele pletnaboten het eiland in het meer bezoeken. Ook kan je er voor opteren om rond het meer te wandelen. Tijdens deze tocht van circa 6 kilometer kan je onder andere het Kasteel van Bled, de neogotische Sint-Martinuskerk en de berg Straža bewonderen. Op het einde van je wandeling kan je in het centrum de winkels bezoeken en een drankje nuttigen op de vele terrassen.
Op Dag 2 maken we een transfer naar het ruim 20 kilometer verder gelegen Ribčev Laz aan de rand van het meer van Bohinj. Deze dag maken we een fietstocht van 35 kilometer. Als er tijd overblijft kan je het enkele kilometers verder gelegen Savica Waterval in Ukanc bezoeken of de Kabelbaan nemen naar de berg Vogel. Langs de oevers van het meer kan je genieten van de natuur en de barokke kerk van de Heilige Geest en de Johannes Kerk bezoeken.
Op Dag 3 volgt een relatief lange rit van 57 kilometer naar de middeleeuwse stad Škofja Loka waar je prachtige herenhuizen en kastelen kan bewonderen.
Op Dag 4 staat met 34 kilometer de kortste rit van de vakantie op het programma. We komen aan in de gemeente Preddvor.
Op Dag 5 fietsen we 43 kilometer naar een andere klein plaatsje in het noord van Slovenië namelijk Begunje. In dit plaatsje kan je het lugubere gijzelaarsmuseum van de Tweede Wereldoorlog bezoeken.
Op de 6de Dag fietsen we naar Kranjska Gora. Het populairste wintersportgebied van Slovenië. Je kan kiezen tussen een kortere route van 43 kilometer of de langere route die 58 kilometer bedraagt.
Op Dag 7 fietsen we terug naar het vertrekpunt in Bled. De korte fietsroute bedraagt 35 kilometer , de lange 42 kilometer.
Op Dag 8 vertrek je met je eigen gekozen vervoermiddel terug naar België of Nederland.

© Renzo Vanhoorelbeke